Kootussa Ravissa

29. elokuuta 2015

Hertta GP-esteillä

No ei nyt ihan! Omasta mielestään kylläkin, jos häneltä kysytään... ;)

Meillä ei tosiaan ole oikein kisoja nyt tiedossa ja muutenkin olen pitänyt vähän "syyslomaa" Hertalla. Olen toki käynyt valmennuksissakin ja niinpäin pois, mutta aika paljon tehty nyt vaihtelevasti töitä. Asiaanhan kuuluu että päästään hyppelemään, ja nyt kerrankin sain raahattua kuvaajan mukaan kentälle!

Laitettiin vain hurja yksi este (oli vain yhdet tolpat) mutta sehän riittää. Vähän vaan kuitenkin oli tarkoitus ottaa pari hyppyä, ei sen kummempaa. Hertta on kyllä nykyään olevinaan niin haka esteillä. Se jopa vähän yrittää kuskaa mua ja ihan imee esteelle, niin ettei mulla ole oikein mitään sanomista mistä tullaan ja miten hypätään, mutta hei, tää ei ole meidän laji, vaan me tehdään tätä siksi että pidetään hauskaa!
Edelleen ihmettelen, että miten Hertta ei oikein ole hyvä estehevonen, mutta sen äiti ja sen lapsi sitten ovat kansainvälisen tason estehevosia? Hertta on perheen mustalammas kouluhevosena.

Ja Herttahan pitää hauskaa. Tässä video. Ei saa tuomita!
Ja jos joku on ääniherkkä niin suosittelen laittamaan äänet pois. Meitsillä on aina äänitehosteet matkassa. ;)


En myöskään jaksa välittää vaikka virheitä sattuukin.
Hertta saa ihan luvan kanssa mokailla jos siltä tuntuu. Pääasia että sillä tosiaan on kivaa. Ei mua haittaa vaikka puomit vähän kolisee ja tullaan esteelle miten sattuu (tosin ei nyt ihan miten sattuu, joku roti!). Hertalla ei koskaan ole ollut mikään kovin hyvä estesilmä, mutta nykyään kun ollaan hypätty enemmän, se on oppinut innostumaan. Ennen se ei oikein syttynyt esteille. Pikemminkin vain ihmetteli "tää on vähän hankalaa laukata tälläisen puomin yli" ja samalla se veti puomit mukaansa kun ei nostellut jalkojaan. Nykyään se tosiaan tuollain "ähkii" niinkuin videolta kuuluu ja kuskaa mut esteelle. Esteiden välissä se saa myös tollaisia pieniä ilokohtauksia.
Mä en tosiaan ole oikeastaan pitkiin aikoihin hypännyt kunnolla, mutta Hertan kanssa tää homma on kivaa. Vaikka se ei olekaan mikään paras hyppääjä, niin mua ei kyllä yhtään pelota sen kanssa. Päinvastoin, on vain hauskaa!Täytyy myös muistaa, että vaikka esteet ovat ihan pieniä, niin Hertan mielestä se on tärkeää ja haastavaa tehtävää suorittamassa ja suoriutuu siitä voittajana. ;)
Ei kerrota Hertalle että esteet voisivat olla myös isompia ja haastavempia!

Aika hilpeää!

Toivottavasti tässä syksyn edetessä päästäisiin taas Matin estetunneille, jos sopiva ryhmä saadaan kasaan tällaisille sirkus-esteilijöille.

16 kommenttia

 1. Ihana Hertta, hän on niin tosissaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Hän oli nyt vaativissa tehtävissä esteradalla... ;D

   Poista
 2. Hahaha hauska Mummo yritti lähtee melkee ryöstää kentän toisesta päästä xDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se teki tota aina tuol päässä ja kerran toisessaki päässä lähti köyrimään mutta ei tuolta voi kyllä tippua kun niin nätisti tekee! :D

   Poista
  2. Onneks toi on vaa tollasta hauskaa ettei just tipu tai ala pelottaa ;)

   Poista
 3. "Esteiden välissä se saa myös tollaisia pieniä ilokohtauksia." Niin siis sen yhden ja ainoan esteen välissä xD

  Mutta siis joo itsekin oon mennyt nyt kesällä kouluheppaseni kanssa puomeja ja kavaletteja. Kyllä niistä on hyötyä jos vaan tekee ajatuksella! Ja hyvää vaihtelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mutta kuten sanoin niin ei kerrota Hertalle, että yksi este ei ole esterata vaikka sitä tulisi peräkkäin uudestaan ja uudestaan ;)

   Se on oikeesti hyvää vaihtelua! Senpä takia tahdon päästä taas estetunti ryhmään, sillä Matti tekee just hyviä tehtäviä kouluhevosta ajatelleb. Just sillain kunnolla ajatuksen kanssa ja oikein teknisiä jumppatehtäviä!

   Poista
 4. Ei en kestä kuinka ihana :D

  VastaaPoista
 5. Aivan loistava, ihana Hertta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläkepäivien hommaa sitten esteillä kiitäminen? :D

   Poista
 6. Eikä, tää on niin ihana! Vaikka Hertta ei yhtään ole estehevosen näköinen, niin silti yrittää niin reippaasti! Suloinen! :3

  VastaaPoista
 7. Ihana toi viimeinen hyppykerta kun Hertta tajuaa että este on edessä, vinkeää menoa :D Kivalta näyttää teidän meno, vaikkei esteet se ykköslaji kummallakaan olekaan :)

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Hertta oikein keskittyneenä ja tomerana siinä :D

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!