Kootussa Ravissa

1. elokuuta 2015

Hertta normalisoituu

Rokkimummo alkaa olemaan jo normaali oma itsensä!
En sitten tiedä mikä tammaa häiritsi viime viikon. Lappeenrannan jälkeen taidettiin molemmat olla puhki ja tämä viikko meni todella kevyen liikutuksen merkeissä. Hertta on saanut paljon vapaapäiviä, sekä olen liinassa sitä juoksuttanut selänpidennysnarulla. Hypyytin sitä myös liinan päässä pienellä jumppasarjalla ympyrällä. Hertta on jo aika haka näissä jumppajutuissa. Hyvin selvitti puomikasat!

Alkuviikosta H oli vielä väsyneen oloinen mutta puolen viikon tienoilla se alkoi piristymään. Tänään kun kävin ratsastamassa se oli jo suorastaan vähän liian pirteä! En kuitenkaan tehnyt mitään sen kummempaa kuin puolisen tuntia keventelin ja laukkasin reippaasti. Hertta liikkui mielellään ja tein muutamat vaihdot, kun niissä se vähän innostuu. Innostui jälleen nytkin, joten se on jo merkki että alkaa olla normaali. Ihan hyvin Hertta saattoi Lappeessa reagoida ihan vaan vatsallaan. Se ei oikein koskaan ole viihtynyt jabassa, joten mistäs sitä tietää jos se oikeasti vain jännitti. Hertta on todella herkkä reagoimaan mahallaan kaikkeen, varsinkin vieraassa paikassa yöpymistä. Tämän takia me tosi harvoin tehdään yöreissuja kisoihin. Pyritään aina vain käymään päivällä kisoissa ja sitten takaisin kotiin. Mieluummin ajellaan ees taas kuin seisotetaan kisoissa. Ypäjällä Finnderbyssä Hertta viihtyi yllättävän hyvin, mutta Lappeenrannassa se ei ole koskaan oikein ollut kuin kotonaan. Noh, tiedetäänpähän että turha sinne on lähteä asumaan Hertan kanssa.


Hertta on tämän viikon ajan saanut myös Bemer hoitoa ja hierontaa. Olen itsekin kokeillut tuota Bemeriä kotona ja on se kyllä jännä vehje. Ensimmäisenä iltana kokeilin aloitustasolla mutta toisena iltana jo mietin että eihän tämä tunnut missään ja väänsin vähän tehoa lisää. Tuli hieman paha olo.. :D Suosittelen siis oikeasti noudattamaan käyttöohjeita! :D
Hertta kyllä nauttii tuosta Bemeristä. Olen hoitanut koko selkää ja sitten sellaisella kohdennetulla laitteella vasenta takapolvea. Kun laitan maton Hertan selkään se oikeasti nuokkuu hoitopaikalla ja alahuuli värisee hassusti! Vaikka Bemerin ei pitäisi tuntua pahemmin, niin Hertta kyllä "väreilee" hassusti! Se on rento ja silmät ummessa, mutta alahuuli värisee ihankuin se saisi sähköiskuja? Tämä on kyllä jännä vehje! 
Mulla on tämä nyt vuokralla hetken aikaa, mutta hintavuutensa takia en voi tätä pitää kuin max pari viikkoa. Täytyy nyt kokeilla koko rahan edestä itselleen ja hevoselle. 

Meidän kissakin tykkää tulla tämän Bemer maton päälle pötköttämään mun kanssa. 

Kissan kanssa Bemeriä!

Ensi viikon alku mennään vielä kevyemmin ja hypellään, loppuviikosta sitten vähän kokeillaan jotain ratajuttuja, mutta vähän vielä kevyin mielin. Sunnuntaina 9.8 olisi vuorossa pikkukisat Salossa! Sen jälkeen onkin aika pitkä tauko kisoista.


14 kommenttia

 1. Bemer on meilläkin käytössä ja ollut jo yli vuoden ellei jo kaksikin. Paras laite, hevosen selkäkivut lähtivät, turvotukset vanhoista hankkarivammoista katosivat ja oma terveys on kohentunut huomattavasti. Meillä on siis myös tuo ihmisten versio jota kiikuttelen tallilla aina mukanani. Meilläkin kisut tykkäävät ottaa hoitoja. ^_^
  Onko sulla joku yhteistyökumppani jonka kautta sait bemerin vai ostitko ihan? Minun isäni on jälleenmyyjä ja Kimmo Sulkala on perhetuttu. Meidän kautta saat lisää tietoa jos haluat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mä olen kuullut kyllä niin paljon hyvää näistä! Nyt on pari vkoa aikaa sittentestailla :) pitääpä muuten kokeilla Hertan jännetuppeen vasemmassa takajalassa myös! Se ei oireile, mutta on nesteinen ollut aina varsinkin vanhemmiten.

   Mä sain tämän tutun tutun kautta vuokralle, jolta siis on ilmeisesti mahdollisuus myös ostaa näitä. Vuokrasin siis tämän itselleni siksi aikaa kun haluan, mutta ei ihan ole kyllä varaa ostaa sitä... :/ Jos olisi ylimääräistä ostaisin heti!

   Poista
 2. Oi ihana banneri :) Me ostettiin just oma bemeri kun Coda on sen avulla pysynyt niin hyvänä, aina kun on hetkeksi lopettanut käytön niin on tullut jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tykkään kans! Sain tälläisen sähköpostiin yllärinä :)

   Äää oon kade! :D ehkä mäkin joskus saan sellaisen :D

   Poista
 3. Miks hevosten stressimahan kanssa hyysätään koko ajan, itellä pienestäkein jännittämisestä varpusparvi lentää, ja kaiken lisäksi mulla on koko ajan esiintymisiä ja kilpailuja:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan siksi jos tietää ko hevosen kohdalla mihin se johtaa kun se pääsee valloilleen... :D

   Poista
  2. No ehkä, mulla ei oo toiminu mikään mahaa rauhoittava juttu, maha on muutenki aina joko sekasin tai sit ei tuu muuta ku limaa:( (:D)

   Poista
 4. Tämä kommentti ei kuulu postauksen aiheeseen. Voitko kirjoittaa mielipidepostauksen rollkurista? Jos olet kirjoittanut niin voitko linkata? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itseasiassa kirjoittanut! Joskus olen meinannut alkaa kirjoittaa aiheesta. Sehän ois kyllä mielenkintoinen aihe ja omassa blogissa toki oman mielipiteen voisin sanoa :)

   Poista
 5. Heippa! Meillä on käytössä hevosten bemer ja tykätään kyllä erittäin paljon. Kolme hevosta käyttää kuuriluontoisesti,eikä tähän mennessä yksikään hieroja,fysioterapeutti tai lääkäri ole ollut sitä suosittelematta. Ja usko, meillä tämän alan ammattilaiset ovat tulleet tutuiksi, liiaksikin... Joten ei muutakun hyviä hoitohetkiä! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas yksi positiivinen kokemus lisää listaan! Tuntuu kyllä olevan kehuttu vehje :) tässä nyt pari vkoa aikaa testaa!

   Poista
 6. Selittäisitkö tarkemmin mikä tuo bemer on ja miten se toimii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki!
   bemer on virallisesti laite, jolla voidaan tehdä verisuoniterapiaa. Bemeristä lähtee "bemer signaali" joka on siis elektromagneettista säteilyä. Tämä läpäisee siis koko kehon, mutta bemerillä vaikutetaan nimenomaan mikroverenkiertoon ja sen parantamiseen.
   Suoraan sanottuna siis se parantaa verenkiertoa, varsinkin jos on "tukkeutumia" pienen pienissä verisuonissa.

   Se mitä verenkierron parantamisella saadaan aikaan, on tietenkin hapen ja ravintoaineiden kulkeutumisen parantuminen ja samalla kuona-aineet kulkeutuu tehokkaammin pois. Hieronnallahan saadaan samoja vaikutuksia lihasten verenkierrossa.
   Mikroverisuonissahan on tiettyä rytmistä liikettä, ja se liike voi olla häiriintynyt/estynyt eri syistä, bemersignaali vaikuttaa nimenomaan siihen verisuonten rytmiinkin ja vilkastuttaa sitä -> verenkierto paranee mikrosuonissa.

   Toivottavasti ei ollut liian mainispuhe, mä nyt vaan oon tässä viimeaikoina perehtynyt tähän niin annoin palaa! :D

   Itse en vielä sano mitään "tulosta" ja sitä onko tästä hyötyä kun olen testannut vasta niin vähän aikaa. Järkeenkäypäähän tuo selitys on, mutta jää nähtävksi sitten onko siitä ihan nähtävissä oikeita tuloksia.

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!