Kootussa Ravissa

18. marraskuuta 2013

Varusteeni

Tässä nyt kauan väsäämäni varustepostaus. En vain ole millään jaksanut/muistanut ottaa kuvia kamoista kun olen tallilla! :D Huhhuh, viimeinkin sain tän tehtyä! Eihän siihen mennytkään kuin 4 kk...
Tärkeissä varusteissa suosin merkkejä ja laatua. Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Mieluummin ostan 200 euron kankisuitset kun tiedän, että niissä on laadukas ja hyvä nahka, kuin 10 euron suitset, jotka rispaantuu ekan vuoden aikana. Toki on mulla niitäkin suitsia joskus ollut... :) Sen sijaan esimerkiksi pintelit yms. voivat olla vaikka Tarjoustalosta.

Esittelen nyt tärkeimmät kamat. Kaikkia kaviokoukkuja ja harjoja en nyt ala tässä erittelemään. :D

Noh, aloitetaan omista kamoistani.

Frakki

Itselläni on klassinen Pikeurin frakki. Halusin ihan perus klassisen frakin, joka on ajaton. Sitten kun tämä blingbling-villitys menee ohi, niin mulla on aina "in" oleva frakki!


Silinteri
Ihan perus Penta silinteri. Ajaa asiansa.

En sitte parempaa kuvaa löytäny... :D Kuvassa kisatamineet,  Pentan silinteri ja Pikeurin frakki, Pikeurin lugana housut ja Roeckl hanskat. Plastrongia en edes tiedä mikä merkki on.

Saappaat

Tällä hetkellä mulla on kolmet saappaat (periaatteessa neljät, jos lasketaan ihka ekat saappaani jotka on rikki edelleen).

"kotisaappaina" vetoketjulliset Hööksin ruskeat nahkasaappaat vetoketjuilla. Enemmän estesaappaat mutta tosi helpot ja mukavat käyttää, kun on vetoketjut ja on kevyemmät kesäkuumalla verrattuna oikeisiin koulusaappaisiin. Merkki taisi olla Horsehead ja malli Arrazzo (tms? :D)



Vanhimmat mun saappaista on Königsin perus Favorir malliset. Käytän näitä usein tunneilla ja niinpäin pois. . Nää on palvellut monta vuotta ja hyvin on pelittänyt. Kesäisin ehkä vähän ahdistavat. 


Kisasaappaina mulla on sitten ihan ihka uudet Königs Comtesse saappaat! Nää on niiiiiin ihanat. Opintolaina on onneksi keksitty.. :D  Onneksi myös äiti suostui ostamaan mulle "vasemman jalan saappaan" synttärilahjaksi, niin ei keventynyt lompakko liikaa.  Aivan ihanat jalassa <3 näissä on ulkosyrjä kovitettu ja sisäsyrjä on tosi pehmeetä vasikannahkaa, pääsee lähemmäs hevosta. :) Vielä sisäänajossa!
Kuvassa näkyy myös Equilinen sponssikisahuopa. Saappaat juuri kaupasta haku hetkellä. 

Plastrongneula
Neulana on käytössä Kingslandin plastrongneula. Tämä on suhteellisen uusi, palkitsin itseni Ypäjältä saaduilla voittorahoilla ja ostin kunnon neulan. =)



Kisatakki

Pikeurin kisatakki. Alkaa olla jo monta vuotta vanha, mutta hyvin pelittää ja ei ole rähjääntynyt. Kestää käyttöä ja pitää kuosinsa. :) Tykkään kun tämä on sellainen tyköistyvä.

c Janna Mari Pehkonen


Kypärä
Kypärinä 2 kappaletta Euroliten kypäriä. Musta ja ruskea, kulkee autossa mukana, jos tulee tarvetta mennä muitten hevosten selkään toisilla talleilla, niin ei aina tarvitse yhtä kypärää muistaa ottaa mukaan. Tulossa on vielä ensimmäinen kunnon kypärä, Charles Owen Ayr8, kunhan se englannista saapuu. :)

Tässä toinen Euroliten kypäristä, varmaan 10 vuotta vanha...


Tuollainen tuunattu Ayr8 on tulossa. Musta mokkapinta ja kanttinauhoina samat kuin Equilinen kisahuovassa, eli vaaleanpunainen ja hopeinen reunus. Kuvasta ei oikein näe... :)

Ratsastustakit

Näitähän multa sitten löytyy. On syksyyn ja talveen omansa, keliin kuin keliin koska ulkona mennään vuoden ajoista riippumatta.
Normaalisti käytän kyllä kotitallilla kaikista p*skasimpia takkeja, esim ruskeaa Equipagen untuvatakkia, Eurohunterin fleecetakkia etc. Eipä meillä ole kukaan katsomassa kun keskellä peltoa hengaillaan! ;) Sitten "siistimmässä" käytössä valmennuksissa ja ratsastaessa on jotain vähän parempia.
Kevyempi KL toppatakki, tyköistyvä malli eikä niitä inhottavia "KINGLSAND" tekstejä kissan kokoisin kirjaimin... :) Vähän hillitympi.

Mun 10 vuotta palvellut KL bomber toppatakki.  Useimmiten tämä on käytössä

HIHS ostos, KL:n toppatakki, mutta naisten mallina. :) Tyköistyvämpi kuin tavallinen bomber.

Cavallon pitkä ja lämmin takki talvisempaan ratsastukseen. Saa vähän reisien päälle täytettä kun helmoissa on vetoketjut joten saa "reisiläpät". :)

B Vertigon vuoreton syys/kevät takki. Tää on yleensä mulla kisoissa normi kisatakin mukana. Tää on ihan mun lemppari! 

Horzen syystakki, vuoreton bomber. Tosi käytännöllinen, pitää tuulta ja vähän vettä. Heijastimet saa taskuista käärästyä auki. Toisessa hihassa asiaan kuuluvaa mutaa niinkuin näkyy ;)

Ratsastushousut

Yksinkertaisuudessaan Pikeur.
 Kisahousuina perus Luganat. Arkikäytössä  mustat Lugana Contrast housut ja vielä punaiset Piana Contrast housut.
Mustat luganat joissa  saumat ja tikkaukset ovat valkoisella

Pianat joissa vähän matalampi vyötärö, sekä vähän tingelitangelia. Nämä housut ovat jo tilattu, mutta ei ole vielä tullut...

Hanskat
Hanskoina suosin kyllä Roeckl merkkiä. Jatkuvassa käytössä olen todennut että ne kestää parhaiten. Kisahanskoina on Swarowskikristalli koristellut hanskat, arkikäytössä tavalliset Roecklit. Muun merkkisiä tulee ja menee, mutta parhaiten ovat kyllä nämä kestäneet! Vanhimmat Roecklit on tallitöissä, uusimmat sitten ratsastaessa, mutta kaikilla vanhoillakin hanskoilla voin edelleen ratsastaa, sillä niissä ei ole reikiä. :)



Sitten voisi varmaan hypätä jo hevosen varusteisiin.

Kankisuitset
BR merkkiset, Champion malliset kankisuitset. Nämäkin kanget alkavat olla jo tosi vanhat. Nahka on tosi laadukasta ja pehmeää eikä se rispaannu. Ainut vaan missä iän huomaa, on se, että nämäkin ovat alkaneet venyä.
Otsapantoja vaihtelen mieleni mukaan. Niissä löytyy mm. QHP otsapanta, Hööksin CH otsapanta etc mitä milloinkin silmää miellyttää.
Tällä hetkellä ei ole myöskään tuota kuvan turparemmiä, vaan kisakäytössä on tosi paksu kiiltonahkaa oleva turpis. =) Siitä ei vain nyt ole kuvaa.

Satula

Satula ei varsinaisesti ole mun, mutta kuitenkin. Se on muistaakseni Albion SLK Ultima Dressage. Tosi kiva satula istua, ja hyvät toppaukset hevoselle! Ei kuitenkaan liian "munakuppi" eikä väännä istuntaa mihinkään tiettyyn asentoon. :)
Satula kotona, odottamassa pesua


Satulahuovat

Näitä nyt on monia. On Hansbon ja Eskadronin huopia pääpiirteittäin ja sitten joitain halpis huopia esim Hööksistä. Kaikki kuitenkin istuu selkään ja ajaa asiansa. H tarvitsee satulahuovan, jossa on kunnolla säkätilaa. Eskan ja Hansbon huovat sopii Hertalle. Kisahuopina HyvUran logolla varustettu Eskan huopa ja Keravan Horse & Riderin sponsori huopa, joka on tuunattu Equiline.
Tässä näkyy hieman Equilinen huopaa, brodeeraukset vielä puuttuu. Vaalenapunainen ja hopeinen kanttinauha, mutta ne nyt ei kuvassa näy. 

Loimet

Lähinnä Bucasin loimia ulkona. Ne istuu hyvin ja on laadukkaat! Hertan loimikoko on 165. Sisäloimena on Horse Comfortin tallitoppa, mutta tämä on "liian pitkä" ja samalla "liian lyhyt". Eli pituussuunnassa on aika iso, mutta kuitenkin Hertalle napapaita, sillä maha näkyy, eikä laskeudu tarpeeksi alas. :D
Kunnon artktisille talvipakkasille on myös full neck ja mahaläpällinen Eskadronin 400g tallitoppa.


Eskadron Belly rug. Tähän Hertta sitten kovimmilla pakkasilla vuorataan :D Harvemmin enää noita mahaläpällisiä löytää ja kun on kauttaaltaan klipattu niin mahaläppä on hyvä. Muutoin jää napapaidaksi.


12 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitti :) Pikkuhiljaa alennuskoreista keräilen kunnon kamoja!

      Poista
  2. Kelpaahan noilla! :D Ite taas oon enempi sellanen köyhä että ostan mieluummin vuodessa 12 kappaletta 10 euron suitsia jotka kestävät sen kuukauden, kuin 100 euron suitset jotka kestää sen vuoden. Paha tapa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh eipä sillä väliä, kuka mitenki tykkää :D ite taas just säästän ja ostan jotain makeeta ja sit tyyliin nukun sen kanssa kun on nii ihanaa :D

      Poista
    2. Ainiin, piti vielä siitä kommentoida että mulla ei niin positiivisia kokemuksia ole Roecklin hanskoista. Kisahanskoina ne perus halvimmat Roecklit ja arkikäytössä toisenlaiset, ruskea ruudulliset. Kisahanskat muutamat kisat nähnyt ja kuluneet ihan harmaiksi, arkihanskoissa taas tullut reikä sormien väliin n. puolen vuoden epäaktiivisen käytön jälkeen. :( Tai sitten mulle on sattunut ne epäonnistuneet kappaleet.

      Poista
    3. Ohhoh :o vaikea uskoa kun itselläni on ollut Rockelit käytössä yleensä sen kolme vuotta ainakin ja siis ahkerassa käytössä. :D kisahanskat on jo kolme vuotta vanhat eikä yhtään reikiä, vähän tietty jotain kulumaa. Arkikäytössä ruskeat Rocklit jotka on 5 vuotta vanhat, niissä on nyt reikä mutta menee vielä. :) nyt vasta odtin uudrt kisarockelit :)

      Poista
  3. Heippa! Olen kauan haaveillut juuri tuollaisesta kaksiosaisesta timantti otsapannasta. Onko sulla minkä kokoinen? pohdin juuri, että riittääköhän hevoselleni Full koko vai täytyykö olla x full..:) Kiitos jo valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Hertan panta on Full :) istuu just hyvin! Hertalla ei ole mitenkään kovin leveä otsa, aika normaali. Eiköhän Full riitä, ellei ole kyseessä TOSI iso päinen hevonen :)

      Poista
  4. Saanko vielä udella et minkä merkkinen se olikaan? :) nuita löytyy vähän minkä laista vaan.. Haluttais saada kestävä ja hyvin istuva. :) Meillekkin varmasti sopis sit se Full.

    VastaaPoista
  5. Aaaa joo! Totta :D QHP on merkki näissä. Tämän ostin cavallo pro shopista Sipoosta. Kyllä niitä muuallakin kai myydään. Paljon erivärisiä! Googlaamalla varmaan löytyy :)

    VastaaPoista
  6. Mistä oot ostanu/tilannu noi pikeurin punaset ratsastuskousut? Kiva! ja kiva postaus !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis mulle kävi niin, että olin ttilannu noi housut kun tän postauksen tein, mut nyt tuli tieto että pikeuriltä ne on loppuunmyyty :/ löysin kyllä calevolta vielä noi housut, sieltä taitaa vielä saada :) tässä osoite http://www.calevo.com/cgi-bin/calevo/2013364.html

      Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!