Kootussa Ravissa

3. marraskuuta 2013

Halloween viikonloppu


Olipas mukava vapaa viikonloppu. Mitään muutahan siihen ei sitten mahtunutkaan paitsi hevosia... Lauantaina jätin Hertankin vapaapäivälle että ehin ratsastaa muita hevosia ja pitää tunnit etc. :D Kiirettä pitää! Mikäs siinä jos tällä voisi itsensä elättää, ilmeisesti viihdyn näissä hommissa kun kaiken vapaa-aikani uhraan lajille!

Perjantaina ridasin Hertan nopeasti nivelillä läpi ja oli tosi kiva jälleen! Rento, letkeä ja irtonainen. Tuntuma suuhun tuntui tosi kevyeltä, erittäin irtonainen hevonen niskastaan. Suuntasin sitten illalla Keravan Horse & Rideriin tosiaan näihin Halloween shoppailuille. Tulin tarkoituksella tosi myöhään paikalle, jotta voidaan jäädä viettää iltaa myöhemmäksi. En kyllä arvannut että hauska ilta venyy yli puolen yön! :D
Mikäs siinä kun on hyvää seuraa, hivenen kuplivaa ja maukasta syötävää. Kyllähän siellä viihtyi monta tuntia puhuen hevosista, ylläri. :) Meitä oli noin viitisen henkilöä paikalla ja siellä me sitten istuskeltiin puoleen yöhön tosiaan. Elintärkeät shoppailutkin tein! Ostin Roecklin talviratsastushanskat ja lisää tuota Hilton Herbsin Calm & Collected yrttisekoitetta sekä hienon blingbling rannekorun. Hilton Herbsin tuosta rauhoittavasta yrttivalmisteesta teen sitten oman postauksen myöhemmin, se on ollut mulla nyt tosiaan testikäytössä ja viimeiset mehut Hertta joi, joten teen tuoteanalyysin tästä piakkoin!
Rannekoru! Vähän kuin otsapanta  :)
Tämän todennut Hertalle hyväksi. Tästä erikseen postaus lähiaikoina.
Roecklin hanskat. Josko näillä tarkenisi treeneissä? Kunnon pakkasille mulla on sitten keltaiset ja erittäin rumat mutta lämpimät ajohanskat! Kyllä ravimiehet tietää varusteitten päälle. :D
Lauantaina sitten Hertta tosiaan nautti vapaapäivästä ja minä puolestaan heti aamutuimaan menin läpiratsastamaan kaverini hevosta Bregoa, sekä pidin myös pikaisen "tunnin" omistajalle sen jälkeen kun olin itse ratsastanut Bregon. Olen menossa Bregon kanssa ensi viikonloppuna pojan elämänsä ekoihin koulukisoihin naapuritallille. Poju on tosiaan 5 vuotias puolalainen, vähän ikäistään jäljessä mutta oppii kyllä tosi nopeasti ja on kiva ratsastaa. Kävin ohjelman juttuja läpi ja Brego suoritti ne hienosti. Hepo on myös joka kerta ruvennut liikkumaan aina vaan paremmin, että eiköhän siitä ihan kelpo hepo tule!

Brego laukkaa. Pikkuhiljaa se sieltä lähtee pyörimään.
Harjoitusraviakin on poika oppinut jo pikkuhiljaa! Aluksi se järkyttyi kun joku istuikin alas hölskymään. Vielä se tahtoo helposti painua vähän turhan matalalle

Pikkuhiljaa saa raviakin jo vähän esiin enemmän ja pientä ryhdikkyyttä lisää!
Bregon jälkeen ratsastin tallin omistajan hevosen, Mimmun. Mimmu on 13 vuotias FWB tamma ja entinen estehevonen. Käsittääkseni se on kisannut ihan kunnolla kansallisia 120 luokkia ainakin? Se on myös ollut jonkun aikaa Saksassa valmennuksissa ja kisoissa. Osaava hevonen siis kyseessä, tällä hetkellä keskittyy enemmän kuitenkin sileän työskentelyyn. Menin ensimmäistä kertaa Mimmulla kangilla ja se oli oikein miellyttävä niillä. Mimmu on joskus vähän hidas syttymään, mutta eilen se oli kyllä oikein ruutitynnyri! Ei tehnyt mitään tuhmaa, mutta oli tosi herkkä ratsastaa ja teatraalinen. :) Mulle ei tullut edes hiki kun hevonen oli niiiiiiin kevyt ratsastaa että minä vain nautin kyydistä! Tässä pari kuvaa Mimmustakin. (Mä en taida oikeasti ratsastaa muilla hevosilla kuin rautiailla... :D )

Mimmu
Mimmun kanssa laukkailua, oli vähän täpinöissään menossa etiäpäin!
Tänään sitten kävin myös pitämässä yhden yksityistunnin jonka jälkeen menin Hovikuvaajamme Jannan kanssa Hertasta ottamaan kuvia. Tarkoitus olisi ollut ottaa sellaisia poseerauskuvia, mutta ensinnäkin oli niin hirveä sumu, että se jo vaikeutti asiaa. Toisekseen Hertta oli ihan laama! Se ei sitten poseeraa yhtään! Siitä ei ikinä tule Super Model, saa tyytyä vain kilpaponin uraan... Hyvä ettei se nukahda aina kun kameran tuo lähelle. Huonosti menestyneen kuvaussession jälkeen pikaratsastin Hertan. Olin itse aivan jäässä (en sitten voinut testata heti niitä ostamiani talvihanskoja?!) että hetki meni ennenkuin minä ja hevonen vertyi. Hertta olisi heti tahtonut taas vain painaa kädelle ja kauhoa menemään hillitöntä show ravia... Otin sen sitten käyntiin ja aloin tekemään taas niitä siirtymiä ja vähän raipalla avitin lavoille, että nostaisi nuppinsa ylös edestä roikkumasta ja kantaisi sen itse. Lopuksi H hellitti ja antoi periksi ja kantoi itse itsensä joten lopetin heti siihen kun hevonen tuntui mukavalta ja kevyeltä.

Katsotaan josko saatiin jokunen edes onnistunut otos tän päivän kuvauksista, niin lisään niitä tänne. Voi olla että ne kuvat eivät päivänvaloa ikinä nää, mutta katsotaan josko tuuri kävi ja olimme edustavia ja niitä kehtaa täällä julkaista ... ;)

2 kommenttia

 1. Rautiaat hepat on just parhaita. Koska sulla on tulossa kirjotusta tosta yrttivalmisteesta? Olisin meinaan kiinnostunut siitä, koska oma hevonen vähän kuumahko ja jännittää helposti. Sulla on muutenkin tosi kiva blogi, ilolla lueskelen aina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaset on kyllä parhaita tosiaan! ;)

   Tuosta Hilton Herbsistä on tulossa ensi viikon aikana seuraava tuotetestaus postaus! :) Kunhan saan sen väsättyä. ;)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!