Kootussa Ravissa

8. syyskuuta 2014

Turbo-Mummo 2. sijalle!

Sieltä se lisättyravi on tullut takaisin syksyn myötä!
No jo on tamma herännyt tosissaan henkiin! Ei mitään tietoa eteenpäin potkimisesta radalla! Päinvastoin... Se jopa vähän nojas kuolaimeen (Hertalle tosi harvinaista, yleensä on tyhjä edestä) ja paineli menemään raivolla! :D

Verkassa se hillui ja pukitteli, tosin liikkui hienosti. Vähän huonosti vastasi taivutteluun sillä se olis tosiaan vaan halunnu painella täysiä eteen, muusta viis. Sitten kun korjasi taivuttelemalla esim avoa ja sulkua, se suuttui. "Älä puutu mun menoon!" .
Totesin vaan hoitajallekkin että tästä voi tulla mitä vaan. Liikkuupahan hienosti jos villiintyy.

Mun mielestä H on jo pikkasen saanut pyöreyttä lisää Ypäjän kisoihin verrattuna? Sen heinämäärää nostettiin ja se alkoi syömään säilöheinää, jossa on enemmän valkuaista kuin meidän kuivassa. Hyvä että alkaa vähän tarraamaan. :) Tässä on nyt koko talvi aikaa tehdä sitä lihasta lisää ;)

Radalla Hertta sitten vähän jännittyi lisää, sillä se näki tuomarin päädyn takana tarhassa olevat ponit... Hertan pahin painajainen on pienet pyöreät ponit. :D
Siinä se sitten vähän meni selästään lukkoon ja niska nousi aavistuksen liian ylös, mutta se pysyi kuitenkin käsissä ja antoi mun ratsastaa. Videolta näkee vähän epätasaisen tuntuman, ilmeisesti yritin irrotella sitä kun H vain tuijottaa jonnekkin muualle ja tahtoi kyyläillä.


Mutta olen tyytyväinen sillä mulla oli pitkästä aikaa hauskaa radalla! Posket eivät punoittaneet 5 minuutin puskemisen jälkeen vaan nyt pystyin keskittymään muihin hommiin kun H itse hoiti eteenpäinliikkumisen! Rentoutta vähän tuohon lisää niin tasaisemmaksi se muuttuu. Hertta kyllä kyttäili paikkoja josta voisi lähteä riehumaan, joten jouduin vähän "ottamaan takaisin" ja pitämään sitä ruodussa. Tästä syystä tulee pientä epätasaisuutta muodon kanssa. Hertta haluaa nostaa päätään ja katsella kauas laitumille poneja, joten muoto ja niska nousi välillä omaan silmääni luvattoman paljon. Sain sen kuitenkin aina maanpinnalle, mutta tästä tulee juurikin sitä epätasaisuutta muotoon kun se vaihtele noin.

 Rata kuitenkin oikeutti 62,679% ja toiseen sijaan! Lähdettiin siis sininen ruusuke mukana kotiin! JES!
Kainu olisi antanu 64%! Tätä arvostan todella, sillä hän on kuitenkin kouluttajatuomari ja vetää niitä tuomarien skaalantarkistuskursseja muille tuomareille, joten varmana hän on ajantasalla skaalankäytöstä. Toinen tuomari oli vähän niukempi, mutta hyviä kommentteja ja pisteitä häneltäkin! Lopullisia tuloksia ei ole vielä julkaistu, joten olisi ollut hauska nähdä miten tuomareiden sijoitusluvut olisivat menneet.

Saatiin taas pitkästä aikaa lisätystä ravisa 7,5 nyt kun H sitä innoissaan esitteli. Pitkään aikaan ei olla saatu edes 7, kun H on ollut niin mateleva etana radalla. Nyt Hertta tuntui taas omalta itseltään, eli sekopäältä. ;)


Ensi viikonloppuna on sitten aluemestaruudet Laaksolla Va B tasolla. Pitkään mietin osallistunko ollenkaan, sillä meillä on AINA mennyt aluemestikset ihan penkin alle. Siis joka kerta ihan kaukana meidän tasosta. Olen kaksi kertaa yrittänyt niissä kisoissa ja molemmilla kerroilla H ei ole ollut oma itsensä. Se on tosissaan hyytynyt ja suorastaan pysähtynyt radalle kesken laukanvaihdonkin kun on niin jarru päällä!
Päätin nyt kuitenkin osallistua sinne. Kolmas kerta toden sanoo! Eihän sitä tiedä koska mä pääsen aluemestaruuksiin seuraavan kerran jos Herttaa ei enää ole.
Toisaalta, jos Hertta liikkuu kuin eilen, niin pitäisi mennä ihan hyvin, sillä Va B radoilla pärjää paremmin ne liikkujat. Va B radoilla ei oikeastaan ole mitään tekemistä, joten on aikaa esittää askellajeja. Me napsitaan vaikeammista radoista pisteet kotiin tällähetkellä tempuista, mutta Va B radassa ei niitä oikein ole, joten pitää kyllä pistää kaikki likoon että H liikkuisi siellä hyvin ja aktiivisesti. Toivotaan että tammalla on hullut päivät myös ensi lauantaina! :D

Ja pakko vielä kiittää KylF;iä hienoista kisoista! Puitteet ovat erittäin hyvät (varsinkin kentän pohja oli erittäin priima!) ja tunnelma oli mukava. Lisää vain koulukisoja noilla elementeillä! :)

18 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. teretulemast! :D Syötä sille vähä lisää omenaa niin saa taas vaihteen päälle :D

   Poista
  2. juu, omppuja hertalle ja termosmukeihi kahvia meille! hyvä päivä taas taattu!

   Poista
 2. Onnea! Ja tää uus ulkoasu on paras ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä hieno! Kiitos siitä Emmalle.. :) Kunhan talvi tulee niin mulla on talvisemmassa sävyssä vielä toinen jo tehtynä samalta tekijältä!

   Poista
 3. Onnittelut teille! Meilläkin oltiin positiivisemmissa fiiliksissä, mutta tempaisin kalliit vaihtovirheet kehiin. Eka vaihto linjalle valmistelematta ja takaa törkeän jäljessä ja tokalle sitten korjasin "napakahkosti" ja vaihdettiin takaa ensin. Hekotihekoti, hyvä kuski!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ens kerralla sitten tuosta se kultainen keskitie niin se on jo priima! x) Teilläkin oli mennyt ilmeisesti hyvin? Sijoilla?

   Poista
  2. Luultavasti kyllä mentiin ulos sijoilta, pitkään killuttiin kiinni, mutta ei niillä prossilla (ja tosi kallilla vaihtovirheillä..) pitäisikään sijoittua. Villi veikkaus on sijaluku 7?

   Poista
 4. onnea! eihän verkasta otetut kuvat oo sen kuvaajan ottamia, joka siellä pyöri? onkohan niitä jossai nähtävillä? t. kuvista kiinnostunut ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo verkasta otetut kuvat otti meijän Hertan hoitaja Riikka. :) En mielestäni nähnyt siellä muita kuvaajia? Jos siellä oli muitakin kuvaajia niin toki minäkin olen kiinnostunut lisäkuvista! :D

   Poista
  2. En muista, että siellä olisi tuohon aikaan ollut "oikeita" kuvaajia. Minäkin räpsäisin muutaman "omasta ratsukosta", mutta valitettavasti Noora tai kukaan muukaan ei osunut noihin kuviin julkaisukelpoisella laadulla.

   Onnittelut hienosta suorituksesta!

   Poista
  3. No voi harmi. :) josko ensi kerralla sitten onnistaa!

   Kiitos! :)

   Poista
 5. On muuten pyöreemmän näkönen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Se näköjään tosi nopee kuivuu ja sit tosi nopee pyöristyy. Mut jatketaan nyt ruuan syöttöä eikä pihtaamista! :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!