Kootussa Ravissa

14. syyskuuta 2014

Laakson aluemestikset

Pakko kyllä sanoa että vaikka jäimme juuri sijoitusten ulkopuolelle (kiitos Hertan lehmänpotkujen, palaan tähän myöhemmin :D ) niin paras aluemestaruus meille ja muutenkin hyvä rata!

Lähtökohdat ei olleet parhaimmat, sillä kisoihin saapuessamme Hertta NUKKUI trailerissa ja kun otettiin se ulos se oli ihan pystyynkuollut.. Arvasin jo tässä vaiheessa että se ei tule liitelemään tänään vaan saan patistaa sitä. Rentous ja rauhallisuus on tietenkin Hertan kohdalla hyvä, silloin sillä tulee selkä helpommin mukaan ratsastukseen, mutta se voi painua niin etupainoiseksi ja hitaaksi, suorastaan laiskaksi ratsastaa jos se on liian rento. Yleensä kun Hertalla on kiima se menee tuollaiseksi pilviveikoksi, se vain haaveile ja nuokkuu ja mitä enemmän käytät pohjetta, se ei reagoi. Tai sitten se reagoi potkimalla takaisin... Mutta minkäs teet kun ei reagoi?
Näin se Hertta poseeraa aina.. Silmät kiinni vaan.
YKSI onnistunut poseerauskuva saatiin! :D

Ei paljoa mua naurattanut, ilme topakkana mutta H oli rennolla fiiliksellä.. ;)
Hertta vaan olisi nauttinut auringosta eikä jaksaisi tehdä töitä!

Melkein jo suutuin ennenkuin selkään menin ,sillä alkoi turhauttamaan että taasko aluemestaruudet menee siihen että Herttaa saa patistaa radalla ja se on kuin täi tervassa. Totesin sitten että:
1. Teen pitkän verkan, mutta siitä suurin osa on kävelyä
2. Sitten kun tehdään hommia, se tehdään 100 lasissa
3. Sitten kun on tauko, annan täyden vapauden enkä jää yhtään jyystämään.
Tiivistettynä: ratsastan, mutta en jää jyystämään vaan jätän hevosen "yksin".

Toimintasuunnitelmana siis; sitten kun tehdään töitä, niin sitten tehdään täysillä, mutta lyhyissä pätkissä, jonka jälkeen annan sen olla ja kävellään vain pitkin ohjin. En yhtään prässää sitä tai mitään. Vaadin täysillä töitä, mutta sitten kuitenkin annan sen olla rauhassa, mutta jos taas meno hyytyy niin puutun peliin. Yhtään en jäisi puristamaan/patistamaan. Ilo oli todeta että tämä toimi todella hyvin ja Hertta reagoi siihen!

Verkassa aluksi jouduin herättämään Hertan. Kun keräsin ohjia käteen ja aloitin hommat se suorastaan hyytyi, mutta totesin että EI. Nyt tehdään hommia, ja jos teet ne kunnolla, jätän hevosen rauhaan. Aluksi Hertta reagoi vain potkimalla takaisin jos käytin pohjetta (perus tamma) mutta pian se huomasi, että jos te tekee täysillä hommia, se pääsee avuista (ja minusta ;) ) eroon.

Radalla oli sitten hyvä fiilis! Olin niin "vihainen" jo valmiiksi että tätä rataa me ei madella! Hertta liikkui mielestäni hyvin ja tämä näkyy videolle. Sillä on mielestäni letkeä askellus, eikä se näytä tahmealta, vaikka todellisuudessa jouduin kyllä joka askeleen ratsastamaan, mutta se tuotti tulosta!
Välillä näkee kuinka H haluaa painua alas etupainoiseksi ja tahti meinaa hävitä, mutta korjaukset näkyy ja saadaan taas narun päästä kiinni.
Tavoitteena talven aikana on saada muotoa enemmän auki ja lyhentää takaa. Muoto täytyy myös olla vakaampi, mutta tämä muutos vie nyt aikaa ja tämä rata on vasta ensimmäinen kun ollaan alettu muuttamaan Hertan työskentelyä ja muotoa. Ensi kesänä sitten täytyy ehdottomasti verrata vanhoihin videoihin onko mitään tapahtunut.


Hertta ja sen Ruuna-versio! Saatiin kuin saatiinkin vihdoinkin suoritettua yhteiskuva! Nää on kyllä niin samiksia :)Punaiset Muulit, vai miten se meni? ;)

Muita liikekuvia ei oikeastaan verkasta ole kuin tämä, sillä tein niin lyhyissä pätkissä hommia, että kuvaaja ei ehtinyt mukaan kun taas jo kävelin :D

Loppua kohden rataa aloin jo hymyilemään. Totesin että JES, tää menee hyvin! Enää oli viimeinen osuus, eli 3 arvostelukohtaa jäljellä. Ensimmäinen vaihto ja sitten toinen vaihto, jonka jälkeen lopputervehdykseen. Tulen ensimmäiseen vaihtoon ja lasken tarkkaan avut. Laukka rullaa hyvin ja mulla on hyvä olo selässä. Vaihto tulee hyvin ja kaikki tuomarit antavat siitä numeroksi 7! Yleensä ei saada hyviä numeroita vaihdoista, joten kyllä se nyt sitten onnistui ja se palkittiin. Vielä paremmalla mielellä tulen seuraavaan vaihtoon ja ajattelen tehdä sen tosi pehmeästi sillä hevonen tuntui hyvältä. Yhtään ei tarvinnut patistaa. Anna kevyet vaihtoavut mielessä samanlainen varma vaihto kuin äsköinen. No mitä tekee tamma? Potkaisee ihan huvikseen ilman syytä! En todellakaan joutunut käyttämään vahvoja apuja sillä se tuli vaihtoon niin hyvin. Aivan puskista tuli tuo lehmänpotku! Noh, ajattelin että ei se mitään, sillä se oli vain yksi rike muutoin hyvin menneeseen rataan. Käännän Hertan keskilinjalle lopputervehdystä varten ja kiinnitän katseeni keskipisteeseen. Alan jo miettiä lopputervehdystä kuinka hyvin se tulee sillä H tuntui hyvältä vieläkin. Noh mitäs se Hertta taas? Aivan ilman mitään jarruttelun tunnetta PYSÄHTYY noin 5 metriä ennen keskipistettä ihan omasta takaa! Siinä vaiheessa sitten suutuin. Totesin että mä en jätä tätä nyt tähän vaan kun lopputervehdys kerran meni mönkään niin nyt tämä asia keskustellaan läpi. Suutahdan ja teen selväksi että laukka jatkuu! Noh, Hertta ei edes protestoi eikä mitään vaan nostaa nätisti laukan ja saan laukattua ne kaksi laukka askelta jotta päästään maaliin. Pysähdys on sitten hyvä, kiitos ja pitkät ohjat palkkioksi. Kuinka hyvä numero lopputervehdyksestäkin olisi tullut ilman tuota mokaa?! Äkkiä laskettiin pisteitä niin kolmella tuomarilla menetin ainakin 12-14 pistettä noista kahdesta viimeisestä Hertan päähänpistosta. Niin pienestä oli kiinni sijoitus, että nämä kaksi virhettä maksoi mulle sijan 4 tai 5. Tosi kiva.. :D

Mun täytyy vain oppia se, että tuo vanha kehäkettu tietää nää radat jo niin hyvin. En saa olettaa että se ei pysähdy lopputevehdykseen omia aikojaan. Olin jo tyyliin mielessäni kehumassa Herttaa kuinka hyvin se tulee tervehdykseen, niin se riitti hänelle ja hänen itsevarmuudelleen ja hän pysähtyy. Hitsi mikä matami! :D
No näitä sattuu. Onneksi sain nyt sitten asian korjattua ja tehtyä selväksi Hertalle ettei tuo ollut se mitä pyydettiin. Rata meni kuitenkin muutoin hyvin ja olin tyytyväinen Hertan liikkumiseen joten kyllä se porkkanaa ja omenaa sai paljon jälkikäteen palkkioksi. Nyt me periaatteessa katkaistiin meidän yltiövaikea tausta aluemestaruuksien osalta, sillä nyt se liikkui parhaiten radalla mitä ikinä aluemestaruuksissa, ja melkein itseasiassa koko tänä kesänä. Se liikkui tänään paremmin kuin viime viikonlopun PSG radalla vaikka silloin se oli terävä ja hereillä. Nyt se oli rennompi ja paremmin selän läpi. PSG videota en edes kehtaa tänne julkaista sillä en ollut laukkaan tyytyväinen, se oli ilman selkää ja tikittävää koska se oli jännittynyt. Nyt sen laukkakin oli paljon parempi.

Tässä on video suorituksesta. Saa nauraa jos huvittaa.. ;) Täytyypä vielä iloita, että lisätystä käynnistä saatiin jopa 7! Aikojen alussa saatiin vain 5 käyntiohjelmasta ja merkinnällä "passia". Käynti ei myöskään ole Hertan vahvin askellaji. Nyt se kuitenkin oli suht kiva. Vielä saisi lavat liikkua enemmän ja olla yliastuntaa.


Laitanpa tähän myös pienen pätkän hetkestä ennen kuin pilli viheltää meidät suoritukseen. Kyllä se tamma tosissaan yritti ravata. :)

Tuossa hevosessa on kyllä monta hevosta yhdessä paketissa! IKINÄ ei voi tietää millä tuulella se on kun saavutaan kisoihin. Se voi olla niin kireä että se ei anna mun koskea siihen. Se voi olla niin laiska ja pystyyn kuollut niin ettei se reagoi mihinkään. Tai sitten se reagoi vain potkimalla... Se voi olla sopivan rento ja sitten kaikki on hyvin. Se voi olla mitä vaan, millä tuulella se nyt sattuu olemaan. Periaatteessa tosi opettavainen hevonen. Mun täytyy osata lukea millä tuulella se on ja sen perusteella päättää miten sitä ratsastan. En voi ikinä suunnitella etukäteen mitä teen verryttelyssä ja radalla, vaan mun täytyy katsoa mikä on päivän fiilis Arvon Leidillä kun se trailerista otetaan ulos. Vaikeat hevoset opettaa eniten!
Täytyy kyllä olla nyt itseensäkin tyytyväinen. Lähtökohtaisesti oli tulossa laiska ja tahmea rata, mutta sain Hertan viritettyä ja suoriuduttiin kunnialla (paitsi se loppu) loppuun!)

Vielä olisi ehkä yhdet kisat Järvenpäässä PSG luokkana, mutta katsotaan mennäänkö. Ne on vasta lokakuussa, joten niihin on vielä aikaa. Toisaalta tekee mieli yrittää korjata eilisen radan tämä loppuepisodi, mutta ei se nyt niin välttämätöntä ole. Kisat olisivat kyllä tosi lähellä, joten ehkä me mennään sinne sitten taas Yrjöilemään viimeistä kertaa sitten tälle kaudelle. :)

Tänään onkin tiedossa sitten sänkkärillä hölkkäilyä, mutta maanantaina treenit jatkuu ja koutsi tulee kyykyttämään meitä. :)

17 kommenttia

 1. Hertta on kyllä niin persoona! :D Meidänkin kohtaloksi koitui ärsyttävä eka ei-sijoittunut suokkimestaruudessa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kyllä on! En oo tollasta monimuotopersoonaa kyllä ennen tavannu :D
   Voiko olla ärsyttävämpää tilaa kuin tuo? :D

   Poista
 2. Tuletuletuletule Järvenpäähän kisoihin! Tulen katsomaan ja pyytämään nimmaria! 8) Hienoa että rata meni hyvin. On ne hevoset vaan eriskummallisia eläimiä. Ikinä ei tiedä mitä tulee eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhe :D Nooo eiköhän me tulla.. :D
   No ei tosiaan joo tiedä mitä tulee eteen! Aina jaksaa yllättää :D

   Poista
 3. Hahahahaa!! Mä näin teidän radan ja sanoinkin hoitojoukkioille, että nyt tekee kuski töitä ;) ja sitten näin sen lehmänpotkuvaihdon, mutta käännyttiinnkohti traikkua ennen lopputervehdystä- joka voisi olla ollut toisinto MEIDÄN viime viikonlopusta, jossa nakkasin sporran maksaan ja kaakin lentoon. Snllä seurauksella, että Laaksolla Ruuna ajatteli keskilaukkaa linjoilla ja tutut katsomossakin jännitti, että pysähtyykö kanttura ennen päätuomarin tiskiä ;) MITEN moi voi tehdä niin saman tyyppisiä virheitä niin samaan aijankohtaan??!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli siis sun Ruuna joka sanoi tuossa verkassa Hertalle että kannattaa piristää sitä lopputervehdystä jollain, niin ei joudu palkintojenjakoon enää ;D

   Poista
  2. Ihania typoja muuten tulee padilla kirjoittaessa, niitä vaan ei saa korjattua poistamatta aina koko kommenttia, joten pahoitteluni...

   Poista
  3. ai nou tät fiiling :D Ipadilla on ehkä maailman helpon tehdä typoja :D

   Poista
 4. Täälläkin on yks ihan saman näkönen punainen muuli! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Niitä näköjään sitten riittää tässä maassa! :D

   Poista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitus virhe. Olen siis liittynyt lukojaksi ja lukenut postaukset vuoden alusta eteenpäin. Onneksi olkoon ylläpidosta ja paremmista treenimahdollisuuksista. Tykkään kirjoitustyylistäsi tosi paljon ja aion jatkaa seuraamista.

   Poista
  2. Kiva kuulla :) toivottavasti talven treeno näkyisi sitten ensi kaudella

   Poista
 8. Odottelen ensi kauden kisoja innolla pääsee sitten vertaamaan miten koko talven treenaua näkyy. :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!