Kootussa Ravissa

4. marraskuuta 2015

Uusi ulkoasu!

No nyt on kyllä sellainen ulkoasu että huh! Aivan ihana!
Tilasin uuden ulkoasun Lunar Graphicsilta ja olen aivan myyty. Toiveitani kuunneltiin ja sain juuri sen mitä halusin, vaikka annoinkin "vapaat kädet" ulkoasun tekoon. Suosittelen! :)

Blogi oli muutoksen ajan tietenkin suljettuna tämän päivän. Oli ihana huomata kuinka moni lukija otti muhun yhteyttä ja kyseli huolissaan että onko blogi lopettanut/mitä on tapahtunut/jos blogi on vain kutsutuille lukijoille saisiko kutsun jne. Ilmeisesti tätäkin blogia jonkun verran kaivataan! :D
Kyselijöille jo kerroinkin että ulkoasu vain on remontissa, ei sen kummempaa.Hertta on ollut ihan ok viime päivinä ratsastaa, mutta jotenkin mulla itselläni on ollut hermot kireällä ja se näkyy heti hevosessa. Hertta on hevonen joka tulee vastaan portille aina kun tulen sitä hakemaan, niin maanantaina kun menin sadepilvi pään päällä valmennustunnille huomasi Hertta tämän heti. Tapansa mukaan se keskeytti päiväheinien syönnin ja tuli höristen portille vastaan, mutta kun tulin portin kohdalle niin se kääntyikin pois ja käveli tarhan nurkkaan. Kyllä se kiinni antoi, mutta tästä huomasin heti "aijaa, sä siis arvasit että on huono päivä?".

Valmennus ei mennyt huonosti, mutta kyllä H oli vähän hermostunut ja alta juoksevaa sorttia ja mulla meinasi palaa käpy ihan pienestäkin mokasta. Lähinnä alkoi turhauttamaan tämä "mä en osaa yhyy". Tahdon saada Hertan läpi ja kun en saa, niin voi itku! :D
Noh, onneksi on niin hyvä valmentaja ettei parane alkaa urputtamaan vastaan.
Valmentaja kehotti myös ottamaan kokeiluun mennä ilman turpahihnaa. Vaikka käytän aina turpahihnaa todella löysällä Hertan kanssa (väliin mahtuu kämmen) niin olisi kuulemma hyvä mennä silloin tällöin ilman turparemmiä, jotta näkee reaktiot hevosessa paremmin. Tästä olen ollut aina samaa mieltä, että hevosen suuta ei saa lukita kiinni kireällä remmillä, sillä kun hevosella on mahdollista avata suu, kertoo se enemmän ratsastajalle missä se raja menee, että tuntuma ei välttämättä ole maailman optimaalisin ja hevonen pakenee painetta (Ei, en ole kukkahattutäti... :D ) Toki jos hevonen on kova heittämään kieltään yli jne, niin turparemmistä voi olla apua, mutta Hertan kanssa oikeastaan turparemmin on ihan turha. Se on niin ihana suustaan. Ei auo suutaan, se on kevyt ja kuitenkin "liikuttelee" kuolainta sopivasti, eli on aina irti. Toki enemmän toivoisin tukeutumista kuolaimeen, mutta sekin on mennyt todella paljon eteenpäin ja H luottaa paljon enemmän kuolaimeen nykyään. Itseasiassa nyt kun on käytössä Sprengerin anatomisesti muotoillut RS Dynamic kolmipala niin H on aivan erilainen ratsastaa. Aikoinaan sanoin että Sprengerissä maksaa vain logo, mutta kyllä siinä taitaa maksaa tuo muotoilu ja ihan mielelläni maksoinkin koska ero hevosessa oli niin mieletön näillä kuolaimilla kun aikoinaan niihin vaihdoin.

Suu toimii hyvin! Sopiva huulipuna. 
Tänään oli pieni puomi/estepäivä ja meninkin ilman turpahihnaa Hertalla. Itseasiassa yllätyin kuinka kivasti se toimi. Se oli paljon vakaampi suustaan ja oli kiva nähdä että vaikka ei ollut turpista Hertan suu pysyi kiinni. Tottakai jos Hertta tahtoo liikuttaa ja mutustaa kuolainta saa se suu liikkua, mutta että suu roikkuisi auki, se on kiellettyä. Kyllä mä nyt pidän tälläisen "turpahihnattoman" kuurin jonkun aikaa, ei se ainakaan huonoa näyttänyt Hertalle tekevän. Sen suu vaahtosi todella hyvin ja leuat olivat rennot. Valmennukseen toki laitan turpiksen mutta näin kotitreeneissä menen jonkun aikaa ilman. Laitan myöhemmin videota puomihyppelöistä, nyt en jaksa alkaa kasaamaan koostevideota enää tälle illalle.

Mitenniin pitkä pää...? Kyllähän se turpahihna vähän koristaisi tuota Hertan pötkyläpäätä... :D
"esteet oli ainakin 2 metriä mutta hyppäsin ne hipaisemattakaan!" sanoo Hertta. 
(Kerrottakoon että korkeimmillaan este oli 50 cm lopuksi.. ;) )

Emman valmennusklinikka on tosiaan perjantaina ja lauantaina, joten huomenna torstaina laitan kanget päähän ja teen pienen "esivalmistelun" jälleen valmennuksia ajatellen. Tulee intensiivinen loppuviikko Hertalle. Emman klinikkaan on vapaapääsy kun joku sitä kyselikin aiemmin ja se on yleisölle avoin joten mainostinkin sitä jo Hertan omistajalle ja muillekkin tutuilleni josko tulisivat katsomaan miten Hertta pötkii. 
Pikkuhiljaa alkaa jännittämään... 

9 kommenttia

 1. Mäkin kävin monta kertaa päivän aikana katsomassa että joko tämä näkyisi! :D on kyllä kiva ulkoasu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo sain sähköpostiin, facebookkiin ja blogin facebookkiin yhteydenottoja että onko blogi nykyään ykstyinen ja saisiko kutsun että pääsee lukemaan:D puolipäivää siinä meni mutta pitkä työ palkittiin! Tykkään tästä tosi paljon :)

   Poista
 2. Onko klinikasta jossain enemmän infoa, en googlettamalla löytänyt? :) Olis lauantai sopivasti vapaapäivä niin saatanpa täältä parin tunnin ajomatkan päästä lähteäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on vähän huonosti infottu! HyvUran facebook sivuilta oli vain pieni ilmoitus.

   Poista
 3. Minäkin ratsastan säännöllisen epäsäännöllisesti ilman turpahihnaa - varsinkin kesäkuummalla kun en jaksa putsata yhtään ylimääräistä remeliä :D

  Sääli, että tuo klinikka oli noin vähän mainostettu, on oma viikonloppukin aika täyteen bookattu jo :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah! Hyvä pointti! Hyvä säästökohde jälleen, vähemmä pestävää :D

   Joo olen samaa mieltä. Nyt oli vähän hissun kissun tämä klinikan mainonta, tosiaan vain tallin seinällä ja HyvUran facebook sivuilla oli ilmoitus mitkä näin. Käsittääkseni Emman pitäisi tulla nyt vähän säännöllisemmin Erkylään valmentamaan joten eiköhän näitä tule jatkossakin!

   Poista
 4. Ihana ulkoasu! Kiva että Hertta toimii hyvin ilman turpahihnaakin. :) Meidänkään ei välttämättä tarvitsisi turpahihnaa käyttää (ainakaan alaturpista) mutta pidätteissä on joskus niin kova aukomaan suuta kun ei halua totella. :D Mutta en mäkään käytä turpahihnaa kireällä, hihnan ja nenän päälle mahtuu pari sormea päällekkäin niin ei ole hepallakaan tukala olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Hertalla ei ole tapana aukoa suuta ja muutenkin se on kivan vakaa nykyään :)

   Juuri siksi välillä kun menee ilman turpista niin voi helposti nähdä sen että koska menee "liian kovalla paineella" kun heppa avaa suun. Se on itselleen sellainen merkki asiasta niin sitten tietää että nyt ei mennyt niinkuin elokuvissa. Turpiksella voi piilottaa näitä mokia, toisin sanoen lakaista maton alle. En näkisi suun avaamista virheenä, vaan "tuloksena" tehdystä asiasta. jos se liike (esim pysähdys tms) ei mennyt tasapainossa vaan paino valahti etuosalle ja kädelle niin suu aukeaa. Tietääpähän että seuraavalla kerralla pitää jotain muuttaa! :D

   Mäkin käytän kireyden mittarina niin että turvanpäälle mahtuu sormi pari. Ei poskista mitattuna! :D Mulle ratsastuskoulussa opetettiin että kireys mitataan poskien kohdalta, mutta siitähän turpis on periaatteessa aina löysä, se kaikki painehan tulee alle ja päälle :D Mulle opetettiin siis väärin ;)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!