Kootussa Ravissa

27. syyskuuta 2015

Peltojuhta vai dressageratsu?

Vaikka Hertta onkin suvultaan ja rakenteeltaan niin vanhanaikainen, suoraan sodan ajalta jostain Saksan perukoilta, niin tänään pellolla se ei kyllä vanhalta kyntöruunalta näyttänyt sitten ollenkaan! Päinvastoin!
Ihan uskomatonta kun näitä kuvia katsoo kuinka makeen näköinen se onkaan!

Kaikki kuvat (c) Taru Arola!

Ensimmäisiä ravipätkiä lennokkaassa passagessa


Tunne selkään oli vielä makeempi. Oli tarkoitus mennä vähän tekemään pellolle dressagemuuveja ja vähän säätelemään nappuloita huomista valmennusta varten, jonka jälkeen olisi voinut vähän päästellä menemään. Vielä mitä! Hertta puhkui kuin joku nuori ori kun lähdettiin kävelemään pellolle päin. Ei paljoa naurattanut kun tuntee kuinka tuollainen 600 kilon eläin lataa ja kerää kaiken energiansa ja pörhistelee. Innoissaan se toki oli, ei mikään tuhma, mutta Hertta ei ole kovin kevyt kun sille päälle sattuu että nyt lähdetään näyttämään! :D
Aluksi se käveli ihan nätisti kun tutustuttiin pohjaan, mutta jo heti kun annoin kevyesti pohkeita jotta siirryttäisiin raviin niin sehän otti ja lähti jo siinä. Vähän jo pääsi ärriä suusta kun totesin että nyt vanha Mummeli käyttäydy niinkuin ikäistesi kuuluu! :D

Siis se passage ja ravi mitä Hertta esitti pörheissään tuolla sänkkärillä... Senkun saisin radalla... Siis se voima mikä tosta hevosesta nykyään löytyy kanavoitui kaikki siihen työntekoon! Tuntui että mulla oli oikeasti joku keväthöyryissä oleva ori alla kun Hertta vain kasvoi kasvamistaan ja leiskautteli menemään!
Välillä sillä sitten vähän purkautui tämä energia loikkimisena ja sinkoiluna, mutta hei, kait sitä vähän saa Muori irrotella? Niin kauan kuin tämä akka pysyy selässä.
Laukasta ei meinannut oikein tulla mitään aluksi kun se vain suti ja suti paikallaan, ja kun yritti sanoa että mene eteenpäin niin sitten räjähtää ylös ja eteen. Kyllä se siitä rauhoittui ja päästiin laukkaakin työstämään kun ylimääräinen energia alkoi kadota ja Hertta vähän laskeutui maanpinnalle.

Emme olleet sänkkärillä kuin reilu puoli tuntia. Ei saa ahnehtia liikaa! Mentiin paljon ylämäkeen ravissa ja laukassa, joten se on todella rankkaa hevoselle. Laukassakin Hertan liike tuntui niin erilaiselta, kun se normaalisti on vähän suorajalkainen takaa, niin nyt se oli ikäänkuin kokoajan menemässä hirveellä työnnöllä eteen, joten tuntui selkään ihan kuin kunnon kouluhevosen laukalta! Tosiaan, ei saanut hirveän rankasti nyt mennä, jotta huominen valmennus ei ole liian raskasta.
Nyt on hyvin jumpattu sitä takalistoa ja nosteltu sänkkärillä jalkoja vetreästi, joten eiköhän se huomenna ole todella kiva ratsastaa! :)

Kiitos miljoonasti taas Tarulle kuvista. Aivan mielettömät taltioinnit meidän sänkkärizembaloista!
Kattokaa nyt kuinka kivaa Hertalla oli! Tuo ilme! Ei paljoa näytä vanhalta hevoselta.Ylämäkitreeniä laukassa. Suojatkin jo lähti melkein jalassa zembaloiden jäljiltä. Hyvin pysyi kyllä loppuunasti mukana!
Puhkuu ja puhisee!
Tehtiin treeniä, jossa laukkasin mäen päälle, jossa sitten käänsin piruetin ja oltaisiin kävelty takaisin alas. Tässä vaiheessa piruetti vielä hyvällä mallilla...

Sitten Mummeli innostui liikaa ja lähti ottamaan koikkaloikkaa piruetista.Se oli niin innoissaan että vaikeaa oli keskittyä tälläisiin tylsiin piruetti juttuihin!

Kun Hertta alkoi vähän pysymään kuulolla ja sieti enemmän apuja, pystyin jo pyytämään vähän lisättyä ravia. Ja mikä liitokavio se olikaan olevinaan!
Tämä on yksi suosikeistani! Kerrankin istun lähes täydellisesti ja hevonenkin on täydellisessä asennossa!
#truedressagepony

Venyy ja paukkuu!

Ei paljoa tarvinnut pyytää lisäykseen. Senkuin vain meni!
Tässä vielä vetreän Muorin syyshulinat! :')
Kerran tuli kunnon pystyynhyppääminen, mutta siihen ei ehtinyt kameramies mukaan. Hertta onneksi on aika kiltti noissa, joten se pysyy kontrollissa kuitenkin."jihuuuuuuuuuu!"
 Kun oltiin lähdössä rupesi Mummeli olemaan vähän liian kuumana kun puskissa suhisi pyöräilijöitä ja hevosia, joten kotimatka harjoiteltiinkin sitten piaffia! Mutta sehän on vain hyvä tilaisuus saada piaffia treenattua kun hevonen on pörheenä menossa kotia kohti. Jää steppaamaan ihan itsekseen, joten ei tarvitse kuin vähän auttaa ja rohkaista jatkamaan.PYÖRÄILIJÖITÄ!
Mä en oikeasti voi uskoa että tuo Muori täyttää parin kuukauden päästä 18 vuotta... Taisin jo pellollakin todeta pariin kertaan että "onneksi tää ei ole enää nuori niin ehkä vähän jäykkä kroppa hidastaa menoa niin pysyn kyydissä!" :D 

Löytyikö teille omia suosikkeja kuvista?

32 kommenttia

 1. Toi sen pääkuva on aivan uskomattoman hieno! Wow :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin onnistui kuvat päästäkin kun mummeli oli niin täpinöissään! Normaalisti se nukahtaa kun yrittää ottaa pääkuvia ;)

   Poista
 2. No huh huh!! Ihan mielettömiä kuvia! :) ja vitsi mikä muhkupylly Hertalle on kehittynyt! hienoa nähdä jo nuoruusvuodet ohittaneita hepsuja noin upeassa kunnossa. :) teitä on ilo seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin kanssa että sehän on jo niin pyöreä, että bikinifitness kisaajat jäävät kakkoseks ;)

   Ja ei tosiaan ikä ole este kehittymiselle! Kunhan hevonem vaan on terve, niin kehitys on huimaa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Siis jo kun näin kamerasta näitä niin olin ihan äimänä. En meinannut edes tunnistaa!

   Poista
 4. eka ja kolmas kuva.. huhhuh, näyttää tosi upealta!
  ei se ole mikään mummeli, ainakaan omasta mielestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsihän on siinä, että Hertta on oikeasti mummeli! Sillä on lapsenlapsi omistajan tallissa kasvamassa :)

   Poista
 5. Ei se tosiaan taida olla rakenteesta kiinni, että esittää tolla tavalla ja innolla. Mieletön fiilis kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei näköjään! Mä olen ihan 100% sitä mieltä että se on korvien väli mikä ratkaisee. Haluaako se hevonen antaa itsestään kaike irti vaikkakin vaikeimman kautta. Super kauniilla isosti liikkuvalla moverilla ei tee yhtään mitään jos sillä ei ole korvien väli kunnossa! Noista kuvista oikein välittyy se into ja voima mikä Hertasta uhkuu!

   Poista
 6. Voi wautsi, kyllä on upeita kuvia upeasta menosta! Hertta on kyllä elämänsä vedossa, varsinainen Super-Mummo! Ja olet kyllä rohkea kun lähdet tuollaisen viritetyn pommin kanssa sänkkärille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä aluksi alkoi vähän jännittämään muakin kun se sinkoili :D sille on tullut sen verran voimaa että vähän yllätyin kuinka se voima tuntuu myös noissa rykäisyissä mitä se tekee. Silloin kun se oli voimattomampi niin se oli helpompi pitää hanskassa. Mutta onhan se niin että sitä voimaa tarvitaan!

   Poista
 7. Siis todella upeita kuvia! Hertta on näissä uskomattoman hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi kun saisin sen liikkumaan noin radalla.... :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Se pisteli parastaan oikein olan takaa! Täytyy nyt hyödyntää sänkkäriä niin kauan kun se tuolla on

   Poista
 9. Siis wau mitä kuvia! Paljon mahtavia kuvia, mut toi sun lempparikuva minkä jaoit instassakin ja sit toi pääkuva on mun lemppareita :) Ihanan terävänä Hertta kaikissa kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niissä kuvissa on jotenki kaikki kohdillaan, en keksi valittamista. Ehkä mun ilmeet... ;)

   Poista
 10. Vitsit sulla on hieno istunta! Ja Hertta, voi ihana mamma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin on helppo istua tuolla kun se liikkuu ylämäkeen ja omalla moottorilla. Silloin ei tartte kun nauttia kyydistä!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Taru kehittyy mun mielestä kuvakuvalta koko ajan! Oikein privakuvaaja joka seuraa kisoissakin perässä! :D

   Poista
 12. vautdi ootte kyllä upeita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin onnistui lähes kaikki ja oli vielä todistusaineistoa saatavilla :)

   Poista
 13. Upeita kuvia ja hieno on kyllä hevonen :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!