Kootussa Ravissa

25. huhtikuuta 2012

Takkulan aluekoulukisat 22.4

Kisakausi jatkui, ja käytiin tälläkertaa Lahdessa hakemassa yksi keltainen rusetti kotiin. :)
Oletuksena oli, että kisat ei mene hyvin ensinnäkin siksi, että joudutaan maneesin ja toisekseen, enpä vaihteeksi ole ehtinyt edes harjoittelemaan, hyvä kun edes kerinnyt liikuttamaan. On tässä ollut vähän kaikennäköistä jännää...

H oli kuitenkin yllättävän jees ratsastaa jo verkassa,vaikka verkkakenttä olikin mutavelliä. Ainut ongelma oli taas muut hevoset verkassa. H pelkää niitä turhankin paljon, ja aiheutettiin taas muutamia törmäystilanteita, koska H lähtee paniikissa aina peruuttamaan kun joku hevonen tulee kohti ja jos takana on joku niin aina kuuluu "ÄLÄ PERUUTA MUN PÄÄLLE!". Sori vaan, enpä voi sille mitään kun poni juoksee peruuttamalla karkuun... :)
Alkuverryttelyä. Kuvaaja Janna Pehkonen

Ohjatkin tippui kädestä... Kuvaaja Janna Pehkonen


Ensin mentiin Va B:0 ja prosentteja tuli 61.12 ja jäätiin ENSIMMÄISEKSI ei sijoittuneeksi 0,5 pisteellä! Prkl pisti ketuttaan... :D Jos toinen laukanvaihto ei olisi mennyt takaa tasan, niin oltaisiin sijoituttu. Niin pienestä oli kiinni. Mutta tyytyväinen olin, sillä pystyin ratsastaan hevosta, eikä se ollut kireä. Vasen laukka oli huonoin, mutta se on tiedostettukkin.

Harjotusravi. Kuvaaja Janna Pehkonen

Lisätty ravi. Kuvaaja Janna Pehkonen

Löytyy Hertastakin liikettä, nyt vaan saksalaiseen huutokauppa katalogiin. :) Kuvaaja Janna Pehkonen
Keskilaukkaa. Kuvaaja Janna Pehkonen
He A:4 mentiin sitten seuraavaksi ja siihen sainkin vähän pidemmän verkan koska kisat venyi... Mutta ei se mitään, olipahan hevonen jo sen verran väsynyt ettei jaksanut hirveästi kirsitellä hampaitaan. Kerran se pelästyi jotain juuri vasemmassa laukassa keskilaukkaa pitkällä sivulla ja vaihtoi tietenkin laukan oikeaan laukkaan ja takaisin vasempaan.. Siitä sitten vähän pientä miinusta.
Helposta Aasta saatiin 61.4 prosenttia. Oli aivan järkyttävät piste erot tuomareilla! Toinen tuomari ei tykännyt meistä yhtään, ja olisi antanut vain 56 prosenttia (HEI C'moon! HELPPO A on vain kyseessä?!) ja toinen tuomari olisi antanu 64 prosenttia. Niin mikä mielipide ero?Lisätty ravi. Kuvaaja Janna Pehkonen

Lisätty ravi. Nää mun ilmeet on vaan jotain niin järkyttävää... Kuvaaja Janna Pehkonen


Melkein 10 prosentin ero, ei oikein suotavaa ole... Noh, toivottavasti jonkun näköisen palaverin tuomarit keskenään piti ja miettivät vähän noita näkemys eroja.. :P Toinen tuomari olisi sijoittanut meidät siis kolmanneksi! Ensi kertaan sitten... :)

Mutta kaikenkaikkiaan oli mukava huomata, että hevonen alkaa palata ruotuun kun ollaan päästy kenttää jo käyttämään, eikä tarvii reenata kisoihin enää vaan kävelemällä pitkin ohjin... TALVI ON SYVÄLTÄ.

4 kommenttia

 1. Mulla oli kans viime kaudella jatkuvasti yli 8% eroja ponin kanssa. Junnuderbyn ekassa osakilpailussa tuomarit sijoitti mut sijoille 1. ja 9. hmph :D Ei siinä mitään mut mäki hävisin vaan jotain 1,5p voittajalle... prkl! :D Mutta joo, arvostelulaji, toiset tykkää toiset ei, sille ei voi mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! On kyllä tarkemmin ajateltuna ihan persiistä tämä laji! :D Mutta silti joku siinä koukuttaa ja pahasti ;)

   Joskus kyllä oikeesti tekis mieli mennä ihan kyselemään videon kera tuomarilta ja näyttää rata läpi ja pyytää perusteluja omille näkemyksilleen. :D ihan vaan mielenkiinnosta!

   Poista
 2. Talvi on kyllä syvältä :D todella hyvännäköistä menoa! Tuo ulkoasun kuva on kyllä näyttävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mä en löydä nykyjään talvesta muutakuin negatiivista! :D
   Kiitos, itse ihan yllätyin kun kuvat näin ekaa kertaa, sehän näyttää jo ohan uskottavalta! :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!