Kootussa Ravissa

22. toukokuuta 2020

Mistä te haluatte lukea?

Blogin henkiin herättely on nyt hyvää vauhtia käynnissä. Postausideoita on pari toteutuksen alla, toki vähän makustellen tässä mennään uuden postaustyylin löytymisen suhteen. Kirjoitustyylini nyt on sitä taattua (-laatua? haha :D) tyyliä treenipainotteisilla postauksilla, mutta en voi kieltää etteikö vähän tunnu välillä hassulta kun ei ole sitä omaa treenikaveria joka toisi säännöllisyyttä postausten aiheisiin. Saan kuitenkin tosi paljon postausideoita tutuilta heppaihmisiltä, joten ajattelin josko nyt ne tuntemattomatkin heppaihmiset, eli te lukijat, voisitte myös heittää ilmoille aiheita mistä toivoisitte lukevanne.

Sana on vapaa.
Saa laittaa minkä tyylisiä ehdotuksia vaan, siis pysytään tässä ratsastusmaailmassa. :D
Onko jotain omia ongelmia ratsastuksessa joihin haluaisit näkökulmaa?
Vai kaipaatko jotain konkreettisia harjotteita ja tehtäviä jolla mahdollisesti parantaa asiaa X tai Y ja miksei vähän Z:kin samalla?
Mielipidepostauksia? Toki niissä saa olla tarkkana kun tuppaa kummasti aina olemaan niin että jos sanot oman mielipiteesi vaikka päivän säästä niin sehän on vähintään väärä, mutta kaikkia ideoita otetaan silti vastaan. :) 

Hansu maaliskuussa 2019 piaffia opettelemassa.
BTW! Kun en tällä hetkellä niin säännöllisesti ratsasta, olen alottanut kehonpainotreenit ja juoksemisen ja ilokseni huomannut että olen niihin hurahtanut ihan täysillä ja kummasti se tuottaa tulosta!

Tulipa tästä itseasiassa mieleen, kiinnostaako täällä blogin puolella kertomukset omista "ratsastusta tukevista treeneistä" jos näin voi sanoa? Eli vähän muutakin kuin pelkkää ratsastusta, käsittäen siis aihealueet juokseminen/juoksukunnon kasvattaminen ja lihastreeni?
Korostan, etten ole liikunta-alan ammattilainen, se mitä jaan on vain omia tekemisiä ja treenejä mitkä ovat kuuluneet omaan "treenikirjastoon".
Kuva Taru Arola

11 kommenttia

 1. Hei Noora
  Ehdottomasti kiinnostaa myös ratsastusta tukevasta treenistä kertovat postaukset! Olen muutaman kerran nyt pyöräillyt ratsastustunnille, ja jo nyt olen sitä mieltä, että siitä on hyötyä. Oma keho on sopivasti lämmitelty tallille saapuessa ja toisaalta palauttelu tapahtuu kotimatkalla. Venyttelyn kun saan vielä lisättyä tuohon, niin hyvää tulee.

  Maarit L

  VastaaPoista
 2. Kiinnostaa mm. ratsastajan oheisliikunta, ratsastuksen treenivinkit "keskinkertaiselle ratsukolle", hevosen lihaskunnon kohottamisohjelma, mielipidepostaukset kiinnostaa aina aiheesta kuin aiheesta, aloittelevan kisaajan abc olisi myös kiva (lähinnä miten toimin kisapaikalla, miten valmistaudun kisoihin yms. konkreettiset toimintaohjeet uuvatille :D)

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva kun tekisit postauksen "siirtymisistä laadukkaita" tai siis postaus, mikä käsittelisi siirtymisiä 😊

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa kuulla, että kirjoittaminen innostaa! Sinun tekstejä on niin mukava lukea.
  Olet joskus puhunut aloittaneesi "vanhempana" oikeasti ratsastamaan ja etenemään, kiinnostaisi tietää miten sitä omaa tasoa konkreettisesti lähetään nostamaan? Miten HeB-HeA perusratsastajasta pääsee eteenpäin?

  Olen käynyt vuokrahevosella nyt kolmisen vuotta kolme kertaa viikossa, joista vähintään yksi on koulutunti (pari/yksityis). Sen lisäksi käyn ratsastuskouluissa kursseilla ja satunnaisesti irtotunneilla, vähintään kerran kuussa etten jäisi vain yhden hevosen kanssa lyömään päätä seinää. Silti tässä kolmessa vuodessa ei ole muuta mainittavaa kokemusta tullut, kuin rohkeutta yleisesti ja oman istunnan parempi tiedostaminen. Vuokrahevonen on ihan ok laadukas, vähän hidas mutta peruspuksutinta osaavampi, joka ei kuitenkaan anna ilmaiseksi mitään. Videoita tarkastellessa samanlaiselta näyttää meno 2017 kuin 2020, hevonen pitkä kuin nälkävuosi, paketti ei pysy todellakaan kasassa ja peränanto on vain epämääräinen "sinnepäin".
  Miten sinun eteneminen lähti tapahtumaan, mitä se vaatii?

  VastaaPoista
 5. Mua kiinnostaa hevosen toispuoleisuus ja toispuoleisuuden tasaaminen. Ratsastan välillä hevosella jolla on iso puoliero - selän oikea puoli on ihan selvästi ylempänä kuin vasen, ja saa olla tosi tarkkana että itse pysyy keskellä (ja satula ei luisu - hepo on rintakehältään pyöreänmallinen ja säkä pieni). Ja täähän tietysti tuo myös kaikenlaisia jänniä jäykkyyksiä hevosen kehoon.

  VastaaPoista
 6. Kiinnostaisi myös kovasti joku "kuinka ratsastaa hevonen peräänantoon for dummies", siis teoriatasolla tiedän mistä homma lähtee käyntiin ja miten se pitäisi tapahtua, mutta käytännössä en vain osaa. Olen siis yli 20v ratsastanut ja omistan hevosen, joka ei myöskään osaa. Käymme tunneilla viikottain ja heC kisoista tulee 68%, osaan kyllä sinänsä perusratsastuksen mutta tuntuu etten etene edes valkkujen avulla. HeB ollaan käyty ja saatu 55% mutta siitä ei oikein nousta ilman parempaa peräänantoa enää. Hevoseni ei siis katsele yläkautta silmiin, vaan kulkee rentona mutta pitkänä kuin nälkävuosi ja saan sen myötäämään pätkittäin, mutta en jäämään kuolaimelle. Se väistää nätisti, tekee avot ja sulut mutta ollaan hepan kanssa molemmat vähän maalaisjuntteja kun "puksutetaan vaan eteenpäin osaamatta hienouksia" Heelp! :D

  VastaaPoista
 7. Vinkkejä treeniin juuri myös ilman hevosta! Vinkkejä kehonhallintaan hevosen kyydissä myös? Minkälainen olisi sun unelmien hevonen jos nyt laittaisit itseäsi varten? Joku nuori varmaan, mutta minkälainen suku, luonne, väri, koulutustaso, tulevaisuus? Jos ostaisit nyt hevosen, mitä etsisit? Mitä suosittelisit amatööriratsastajalle hevosenetsintään? Mikä on sun mielestä arvokkaimmat piirteet hevosessa? Ottaisitko uutta yp-projektia jos sulle sellaista tarjottaisiin? Kuinka paljon valmennat tällä hetkellä ja valmentaisitko lisää jos kysyntää olisi paljon?

  Parasta sun blogissa on ollut seurata (myös jälkikäteen) kehittymistä ja systeemiä, jolla olet hevosia kehittänyt. Arki, niin tylsää kuin se välillä onkin, on kuitenkin se juttu hevosten kanssa ja joskus pitkäjänteisessä työskentelyssä haluaa muistaa, että hitaasti ja varmasti oikeiden asioiden tekeminen tuottaa tulosta. Tästä syystä olen aina ollut niin koukussa sun kirjoituksiin ja aion olla jatkossakin, joten kiitos menneistä ja tulevasta jo etukäteen!

  VastaaPoista
 8. Pohdiskelupostaus miksi olet tuollainen ratsastajana kuin olet? Siis mikä/ketkä ovat sua muovanneet tuohon pisteeseen? Valmentajat, ratsuttajat, opettajat, hevoset, eri tallit, idolit... :)

  VastaaPoista
 9. Heippa! Komppaan ylläolevaa yhtä kommenttia eli kisauraa aloittelevalle vinkkejä tai ihan vaan fiiliksiä millaista kisaaminen on.. Miltä tasolta kannattaa aloittaa aikuisiällä, milloin tietää olevansa valmis kisaradoille..?

  VastaaPoista
 10. Mites sellainen hevonen joka on etupainoinen ja pohkeen edessä. Puolipidätteeseen ei reagoi oikein, vaan on kokoajan millin liian painava kädelle. Mut muuten muka todella herkkå ja karkaa juoksemalla lujaa tai jäkittämällä niskan. A

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!