Kootussa Ravissa

11. heinäkuuta 2015

Paras PSG rata tähän mennessä!

Nyt kyllä Hertta veti parhaan PSG radan tälle kautta aivan ylivoimaisesti! Rikkeetön suoritus ja Hertta oli niiiiiiin mun mukana koko radan ajan! Aivan upeeta!

Kaikki kuvat jälleen (C) Taru Arola!
Prosentit olivat suoraan sanottuna aika huonot, 63,8% . Odotin paljon enemmän, mutta se nyt on loppujenlopuksi aivan se ja sama, kun kuitenkin se tunne tänään radalla oli niin mieletön! Parannettiin niin paljon viime kisoista, eli Finnderbystä kuukauden takaa. Ei mitään sinkoiluja ja törttöilyjä. Eikä rikkeitä! ;)

Aluksi maneesissa H oli todella pinkeä ja jännittynyt. Mistään ei tullut mitään. Ei sarjoista, ei pirueteista... Se kiemurteli ja oikeasti vain pakeni mua. Mulla jo melkein alkoi menee hermo ja verkkasinkin vähän normaalia pidempään jotta H rauhottuisi. Hertta ahistuu niin paljon muista hevosista verryttelyssä, että se vain keskittyy pakenemaan niitä. Sain sitä kuitenkin verkan lopuksi hieman rauhoittumaan ja niin että se keskittyi enemmän muhun kuin pelottaviin muihin hevosiin. Onneksi kuitenkin kun päästiin maneesista pois ja menin kiertämään rataa valmistautuvana ratsukkona, Hertta yhtäkkiä huokaisi ja oli aivan mahtava! Siis kevyt ja rento, mutta kuitenkin hereillä ja täysin 100% kuulolla. Hyvillä mielin lähdin suorittamaan rataa, mutta kuitenkin päätin etten saa tuudittautua siihen hyvään tunteeseen. Joudun kuitenkin ratsastamaan sata lasissa kaikki pisteet kotiin. En saa jättää hevosta hoitamaan hommaa, sitä se ei kuitenkaan tee.


Jännittävä verryttely
Tällä kertaa jopa meidän laukkaohjelma oli paljon parempi kuin ravi. Siis jopa meille ongelmia tuottaneet sarjavaihdot menivät niin tasaisesti ja rennosti että olin jo sarjojen jälkeen valmis huutamaan ja tuulettamaan! :D Vaihdot olivat suorat ja symmetriset, sekä tahti säilyi. Harmittavasti kuitenkin skaalankäyttö oli niukkaa, ja emme saaneet niistäkään kummallisia pisteitä (7, 7, ja 6,5).
Pirueteissakaan Hertta ei jännittynyt ja karannut paikalta vaan odotti, kokosi ja kääntyi. Ei mitään sinkoilua tai ennakointia!

Ravissa oli välillä hiukan hankaluuksia etenemisessä. Tarkoitan että välillä H tuntui että "nyt saanko mennä" ja sitten taas toisella hetkellä "mennään passagea". Olin vähän siis kahden vaiheilla "älä mee" mutta toisaalta taas "mene". Nyt kun jälkeenpäin katson videota niin ehkä hippasen pitäisi olla etenevämpi ravi, jotta tahti säilyisi tasaisempana.
Oikea voltti oli todella surkea. En valmistellut yhtään oikeaa volttia jolloin Hertalta meni tasapaino, enkä saanut autettua sitä takaisin tasapainoon, jolloin koko voltti meni tahdin hakemiseen. Samalla voltista tuli liian iso kun multa meni pasmat sekaisin. Mutta sitten voltilta kun lähdetään suoraan sulkutaivutukseen oikealle, se oli jo paljon parempi. Mutta tämä oli ihan mun moka, saan hävetä!
Vasen laukkasulku oli hieman hankala kun H rupesi pärskimään kesken sulun, jolloin helposti häviää tahti.

 Itse olin todella tyytyväinen, mutta kun kuulin prosentit, kysyinkin heti: "Vaan 63?". Odotin nyt sitä 65%  ylitystä. Toisaalta skaalan kuuluisi olla kaikille samat, joten ei sen niin väliä. Tiukassa oli vain pisteet tänään!
Ajattelin että papereissa varmaan lukee se, mitä tuomarit olisivat tahtoneet nähdä enemmän, mutta en oikein saanut yksimielistä vastausta. Numerot antoivat huonomman vaikutelman kun taas kommentit olivat todella positiivisia. Tuomareiden kommentit olivat:

Tuomari H: "Yritteliäs ja tyytyväisen näköinen hevonen"
Tuomari C: "Tasainen ja selkeä suoritus. Raviohjelma hieman epätasainen, mutta laukassa hyvin mielyttävää etenemistä"
Tuomari M: "Tasaista ja siistiä työtä. Sujuvat vaihdot!"
Kuuliaisuudesta saatiin vain 6, mun istunnasta 7 ja 6.5. Sijaluvut heittelivät tosi paljon, ja numeroissa yksittäisten liikkeiden kohdalla oli hajontaa.
Ja oli muutes ensimmäinen paperi missä ei ollut mainintaa "enemmän kokoamista". Edistystä pikkuhiljaa.

Siis IKINÄ ei ole Hertan laukkaohjelma mennyt paremmin kuin raviohjelma! Ja nyt sitä jopa kehuttiin ja se kyllä oli paljon parempi omasta mielestäni. Mahtavaa! Ollaan valmennuksissa tehty oikeastaan vain laukan kanssa hommia ja se nyt kyllä alkaa näkyä! Ehkä olen vähän unohtanut sitten sen ravin, ja siinä menetin sitten pisteet kavereille kun en ollut huolellinen ravissa? Laukka on aina ollut meille haastavaa Hertan kuumenemisen takia, ja se on muutenkin heikompi askellaji meille, mutta nyt kyllä Hertta todisti ettei hänellä mitään vaikeaa laukkaa ole. Akka on hyvä ja opettelee vain ratsastamaan niin kyllä se sieltä irtoaa! ;)
Meidän vakiohoitajakin sanoi heti radan jälkeen että "Mä olen melkein tippalinssissä täällä kun se oli niin hyvä!" :D hihi.

Vasen avotaivutus

Juuri tulossa lopputervehdykseen
Kun videolta katson niin joo, ehkä raviohjelma olisi saanut olla terävämpi. Jotenkin ei vaan selkään tuntunut siltä, että olisi pitänyt laittaa painetta lisää, enkä olisi halunnutkaan. Hertta ei ole mikään showmies areenalla, enkä tahdokkaan sellaista. Se on paljon kivempi ratsastaa silloin kun se on rento ja luottavainen, kun taas silloin kun se on pinkeä. Pinkeänä se toki on näyttävämpi, mutta itse en hae sitä. Saahan näyttävyyttä olla, mutta en halua tehdä sitä rentouden kustannuksella. 

No mutta!
Mun on aivan turha lähteä miettimään näitä sen kummemmin. Tätä tunnetta olen hakenut niin kauan. Se, että tamma on mun kanssa radalla 100% ja keskittyy vain muhun. Tänään se oli aivan mahtava, joten ihan sama mitkä ovat lukemat, ei voisi yhtään latistaa tätä tunnetta!
Lähden nyt todella hyvillä mielin huomiseen Inter Küriin. Jos Hertta on noin hyvä ratsastaa ja mä pidän itteni ruodussa, niin varmana nautin esiintymisestä. :)

Hieno Hertta! 

23 kommenttia

 1. Ihana että meni rata hyvin! Mielummin hyvä tunne itseltä radasta ja huonommat prosentit kuin sitten hyvät prosentit ja surkea tunne radasta. Varsinkaan kun prosentit ei pahat nytkään ollut.

  Olisi tosi kiva saada joskus sulta koko radalta videota. Harvoin kun näkee itse mitään "taitavamman ratsukon", eli yli helppo A:n ratsukoiden suorittamista. Ratavideot sulta olis mitä parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua!!! Unohdin laittaa videon tähän postaukseen... se löytyy kyllä youtubesta. Siinä kesti latada niin kauan ja odotellessa unohdin että se latasi ja julkasin tämän :D
   videoita löytyy youtubesta paljon! Hae mun nimellä noora peltola niin siellä on videoita aina meijän ekoista aluekisoista tähn päivään :)

   Laitan vaikka molemmat radat tänään blogiin kun teen sunnuntain postauksen.

   Poista
 2. Tuo tunne radalla on ainakin minulle tosi tärkeä, mutta tietysti sitä aina hieman pettyy jos prosentit ei kohtaa oman fiiliksen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Tuon tunteen jälkeen mulle oli ihan sama mikä on sijoitus ja niinpäin pois. Prosentitkaan eivät latistaneet, mutta kyllä tietty vähän kunmastutti.
   toki valmentajan kanssa katsotaan videot läpi papereineen. Hänen sanaa uskon.

   Musta tuntuu että tässä kohtaa Hertan olemus hevosena oli rajoite? Se ei ole samanlainen megatähti kuin muut luokan ratsukot. Kommentit jotenkin olivat sellaisia "söpöä että tuollainen hevonen yrittää, mutta ei se parempan yllä"? :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Taru on kyllä loistava kuvaaja!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olin tosi tyytyväinen heppaan kyllä :)

   Poista
 5. Mä olen niin iloinen siitä, että on olemassa sun kaltaisia ratsastajia, jotka ajattelevat asioita hevosen kautta! Olet hieno esikuva! Joku voisi ajatella, että puristetaan tuosta hevosesta nyt vähän yli vaikka väkisin ja pistellyt pörheenä ja pinkeenä menemään vain jotta saisi lisää pisteitä. Sä sen sijaan uskallat iloita siitä tunteesta, se on niin oikein! Olet monta kertaa sanonut, että nyt tuli Hertan raja vastaan, mutta aina se on kuitenkin yltänyt vielä korkeammalle. Uskomaton hevonen. Ja noista kommenteista, joissa sanotaan että hevonen näyttää iloiselta ja tyytyväiseltä, niistä olisin kaikkein iloisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta on kyllä yllättänyt aina.. Kerta toisensa jälkeen. Ainakun mä lopetan siihen uskomisen "nyt tuli raja vastaan/tätä emme koskaan voi tehdä" niin mummeli vaan menee ja tekee.

   Keskusteltiinkin tästä, että vaikka ulkopuolisen silmiin hienommalta näyttäisi se pinkeä ja liikkuva eläin, mutta kyllä se tunne voittaa sen näyn. Mieluummin selkään mulle se tunne kuinka ah niin helppoa ja mukavaa tämä on, kuin se että hevonen pinkoo minkä ehtii ja kankiohja on vaakatasossa... Sitäkin meinaa Hertta osaa tehdä jos jännittyy. Silloin toki on ollut raviohjelma näyttävämpi ja paremmin numeroin, mutta tuo lauantain tunne on kyllä paljon parempi.

   Löysä ei tietenkään saa olla. Se on eri asia kuin rento. Rento ja aktiivinen ,se on bueno!

   Poista
 6. Hieno rata oli! Ainakin ne pätkät mitä näin verkkapäädystä, onnea! Ainiin, mulla on muuten teistä kuvia, että jos kiinnostaa niin niitä tulee esille http://pitkanenjanina.kuvat.fi/kuvat/2015/RidersInn+koulukisat+11.7./ kun saan käsiteltyä. Onnea vielä kerran, hienosti ratsastettu! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kiitos! Käynpä kattomassa kuvia, niitä on aina kiva saada!

   Poista
 7. Onpas Hertta kauniin ja hienon näköinen näissä kuvissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä lauantain kuvat kyllä onnistui! :)

   Poista
 8. Oonko ainoa, joka ei löydä videota YouTubesta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tiedä? :D Eikö näy mun videosivulla?

   Poista
 9. Näyttää kuvissa tooosi hienolta! :) hah, ihanan keskittynyt ilme sulla :D Ja Hertta vaan: "Mami let's go!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta oli jotenkin tosi rennon letkeä la, mutta sunnuntaina sitten ihan eri maata... :/

   Mutta joo, naureskelen kyllä välillä noita mun ilmeitä. Niiiin kamalaa.. :D

   Poista
 10. Mä en tajua miten et ymmärrä sitä että tuollaisella hevosella ei voi pärjätä. Ottaisit mallia muista, he sentään panostavat hevoskalustoon.

  Enpä usko että oli mitenkään tiukka-arvostelu. Enempää et pysty saamaan. Se nyt vain on fakta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä on oikein luovuttajan puhetta :D

   Pahoittelen syvästi kun ei ole varaa ostaa rahalla miljoona hevosta. Ja mitäpä jos mun hevostelun takana ei ole pelkkä pärjääminen, vaan ihan vain Hertan kanssa tekeminen sillä tasolla millä pärjätään? :D

   Poista
 11. Mikä toi sun kypäräs on ? 0.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja paljonko se maksoi? Mistä niitä mahdollisesti voisi ostaa? :)

   Poista
  2. Se on One K merkkinen! Toi malli on suede air.
   se on vähä niiku samshield mutta hieman halvempi. Se on aika uus suomessa mutta on jo tullu tänne vauhilla. Mä sain omani Keravan horse & riderista :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!