Kootussa Ravissa

19. marraskuuta 2014

Valmennus pelastaa kaiken

Mä niin arvasin että kyllä kaikki sujuu kunhan päästään valmennukseen. No niinhän se sujuu!

Tää on siis saletisti psykologista! Kun menen valmennukseen fiilikset on hyvät ja TIEDÄN että Hertta on ihana ratsastaa. Miksen ota samaa asennetta joka päivälle? Tänään, huomenna ja ylihuomenna Hertta on ihan yhtä ihana kuin eilenkin!
Tästä päästäänkin tämän päivän aiheeseen, sillä tänään on Keravan Horse & Riderissa SRL:n psykologiluento! Olen tätä odottanut kauan. Mulla on mielessä muutamia kysymyksiä, katsotaan tuleeko millaista vastausta. ;)
Lähden luennolle oppimismielessä ja aion muistiinpanot kyllä tehdä. Väsään luennosta postausta sitten tänne pikimmiten, joten kaikki ketä kiinnostaa (ja ette pääse paikalle) niin silmät auki!

Takaisin hieman valmennukseen vielä.
Pienen tauon jälkeen emme tehneet mitään superrankkaa. R kyseli miten on mennyt, joten sanoin että ihan kiva tämä on ratsastaa, mutta ei ehkä kaikista terävin. Tämä näkyi tunnillakin. Hertta kyllä yrittää ja se tekee iloisin mielin hommia, mutta ehkä sitä ihan 100% se ei anna. Se on hieman hidas jalalle, mutta tekee kun pyytää. Ei tästä kuitenkaan kannata paineita ottaa. Jos sillä on joku virus ollut, niin ei voi olettaakaan että se on super heti seuraavalla viikolla.

Tehtiin avo ja vastataivutuksia ympyrällä käynnissä ja ravissa. Avotaivutus, ulkotakajalka kantaa. Sitten kun on vastataivutus, sisätakajalka kantaa (eli taivutuksen suuntainen ulkotakajalka). Vastataivutuksessahan ideana on mennä "toisen kierroksen" taivutusta. Eli "väärää taivutusta eli vastataivutusta". Sama idea kuin vastalaukassa! Jos kierros on vasen, taivutetaan oiken kierroksen suuntaan. Vastataivutus on sulkutaivutusta "väärään suuntaan" kierroksessa. (näistä voi lukea lisää treenivinkki-osiosta jos jäi epäselvää!)

Halutiin siis että Hertta taipuu kyljistänsä, eli rutistaa vatsalihaksiansa sivusuunassa myös. Raviin alkoi löytymään ihan mieletöntä svungia. Sillä on kyllä näyttävä ravi kun sen saa ilmaan. Wau... Täytyy ehdottomasti saada tuoretta kuvamateriaalia tämän hetken liikkumisesta!
Laukassa tehtiin myös vastalaukkaa pääty-ympyrällä. Toiseen kierrokseen Hertta rupesi jo väsymään ja se näkyi laukanvaihtojen tarjoamisena. Huvittavinta tässä on se, että kun Hertta väsyneenä vaihtaa laukkaa vastalaukasta myötälaukkaan, se vaihtaa jo takaisin vastalaukkaan ennenkuin minä ehdin sanoa "kissa".
Eli Hertta teki sitten laukanvaihtoja joka-askeleella kun sitä alkoi väsyttää ja ei olisi jaksanut enää punnertaa... Ei siinä mitään, ei huono liike ollenkaan, mutta jos sanon Hertalle "kokoa", niin Hertta ei voi sanoa "emmä jaksa, mä vaihtelen hienosti laukkoja täällä sarjassa niin tykkäät kuitenkin"!
Tässä kohtaa oli taas tärkeää, ettei saa rankaista, mutta ei saa myöskään kehua. Mun täytyy vain jatkaa kokoamisen pyytämistä, eikä reagoida hevosen omiin ratkaisuihin.

Tunti kesti vain 45 minuuttia, mutta Hertta oli hyvä ja saatiin asiat käytyä läpi joten turhaan pitkittää. Toivottavasti se tuosta lähtee vielä terästäytymään, niin hyvä tulee. :)

Illalla sitten psyykkaamaan itseäni luennolle ja huomenna pysykää ruudun ääressä niin väsään postauksen koosteena! Paikalla on myös Hevoset ja Ratsastus-lehden toimittaja, jotain haastattelua siellä kai pitäisi tehdä meidän HorseRider Teamin kanssa... KÄÄK! :D

12 kommenttia

 1. "Ideana, että aina kun on avotaivutus, painon pitää mennä ulkotakajalalle." Öööh... nyt on pakko varmistaa, että onko tässä joku ajatusvirhe? Avotaivutuksessahan hevosen sisätakajalka astuu syvimmälle rungon alle, jolloin se ottaa (ja pitäisikin ottaa) eniten painoa kannettavakseen? Sulkutaivutuksessa taasen ulkotakajalka on "eniten rungon alla", sisätakanenhan jää siinnä reilusti sisään hevosen "neliöstä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä puin sanat huonosti. Ulkotakajalka on se kantava jalka! Niinkuin esim piruetissa, ulkotj painojalka, sis.tj rungon alle.

   Huonosti muotoilin! Rungon alle se sis.tj tulee, ulko.tj kantaa

   Poista
  2. Niin ja siis sulkua ei tehty, avosta vastaan ja vastasta avoon, en tiedä jos senkin kirjoitin epäselvästi :D

   Poista
  3. Äh, pakko muuttaa tekstiä ettei ole hölynpölyä! :D Kiitos selvennyksestä! Voisihan sitä kirjoittaa ajatuksella välillä...

   Poista
  4. Juu ymmärsin kyllä ettei sulkua tehty, mutta mainitsin vaan tässä yhteydessä kun jäin itse nillttämään...

   Poista
 2. Hahaa minä olen tulossa myös illalla paikalle, siellä nähdään! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi en nähnyt? o_O
   Olitko piilossa? :D

   Poista
 3. Ne H&R tyypit on tosi mukavia, ei tarvi jännittää :)

  VastaaPoista
 4. Voisitko tehdä postauksen, jossa kertoisit mitä Hertta syö, ja sitten että miten alku/loppuverklaat sitä? Näitä olisi kiva lukea:) ps. Tosi kivasti kirjoitat näitä postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuossa ois ideaa! :) hyvin vlin tehdä!

   Poista
 5. Meillä taas tehdään niin paljon taivutuksia, että pelkkä vastataivutus ei terminä riitä :D Meillä mennään myös vasta-avoa ja vastasulkua. Eli samainen taivutus ja liikkeen suunta kuin ilman vasta-etuliitettä, mutta kierroksen vastaisessa taivutuksessa ;) Eli jos nyt oikein ymmärsin, niin teidän treenissä mentiin (meidän termistöllä) avosta vastasulkuun ja takaisin avoon?

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!