Kootussa Ravissa

4. toukokuuta 2016

Olinko vähän hätiköivä..?

En tiedä. Vähän vuoristorataa on nyt ollut viime päivät!

Hertan epämääräisestä liikkumisesta ja laiskuudesta panikoituneena tosiaan sille varasin klinikka-ajan ensi viikolle. Epämääräinen liikkuminen ilman syytä ja tuo flegmaattisuus ihmetyttää. Tosin nyt kun lämpötilat pomppasi yhtäkkiä näin korkealle, niin pakko myöntää, että juurikin nyt lämpötilojen noustessa tällä ja viime viikonlopulla, on Hertta ollut tosi rauhallinen... :D Onhan se selvä että lämpö rauhoittaa hevosia ja vieläpä äkillinen lämpötilan nousu voi suorastaan tehdä hevosesta laiskan. Sitä vaan pelästyy kun normaalisti niin hätiköivä ja reipas hevonen on yhtäkkiä "normaali", taino Hertan kohdalla laiska.

Eihän se liike kyllä kovin hyvältä näytä kun liinan päässä on mateleva eläin, joka juuri ja juuri jaksaa tassua nostaa... Tällöin kyllä kaikki näyttää vähän epätahtiselta, mutta kun loppuviikosta sanoisin että H oli kyllä epäpuhdas.
Menin tänään sitten Kalevin omistajan kanssa kentälle ensin ratsastamaan ja sen jälkeen maastoon. Olipahan silmäpari maastakäsin ja sitten tunnen selkään Hertan liikkeen. Hertta oli aluksi taas tosi laiska kun käveltiin kentälle ja maastossahan H on yleensä tosi villi. Kyllä se kentällä parin kierroksen jälkeen heräsi ja otti parit spurtitkin taas! Lopuksi se ravasi niin innolla ja isosti että sain vaan pidellä! Kalevin omistajakin katsoi että eipä se mitään onnu, päinvastoin on niin tosissaan töissä! En mennyt kauaa, ehkä 20 minuuttia, jonka jälkeen lähdimme pienen maastolenkin kautta tallille. Nyt loppumatkan Hertta törttöili omaan normaaliin tapaansa ja käveli sellaista vauhtia että välillä piti odotella Kalevia. 

Eli tänään oli taas hyvä päivä. Tahdon sen silti viedä varuiksi klinikalle, vaikka siellä kävimmekin jo kevättalvella vetchekissä. Kisakausi on jo alkanut, enkä tahdo sitä yhtään pitkittää enää, tai jos täytyy pitkittää, niin tehdään se mieluummin heti eikä vain jäädä katselemaan ja odottelemaan!

Pari kuvaa viikonlopulta, Hertta ei enää pelkää pelottavaa lammen siltaa! ;)
(Ja sanon jo valmiiksi toisesta kuvasta; EI, Hertta ei ole loimi päällä enää. On jo niin lämmintä :) )


Ja sanon jo valmiiksi ennakkoon että EI, Hertta ei ole loimi päällä ulkona enää, on jo yli 20 lämmintä! :D

14 kommenttia

 1. No, toivottavasti tassuissa tai missään muuallakaan ei ole mitään häikkää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tassut sillä on kuvattu polvista alaspäin viimeksi kevättalvella, katsotaan onko nyt ylempänä mitään!

   Poista
 2. Mullakin normaalisti suht reipas ruuna on ollut jopa lähes laiska nyt ku tuli lämmintä! Niin outoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tästä voi nauttia sen hetken kun näin tapahtuu? :D

   Poista
 3. Miksei mun hevonen rauhotu yhtään vaikka lämpenee? :D Ihan epistä, ois kiva kun ois sillon tällön rauhallisempi tapaus alla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä kyllä nautin nyt tästä hetkestä kun H on maastossakin pystyynkuollut eikä tartte pitää kaksin käsin kiinni satulasta! :D

   Poista
 4. Munkaan tammani ei rauhoittunut, vaikka sillä on vielä issikan talvikarvaa jäljellä ja mulla on niin kuuma selässä :D Mutta toivottavasti Hertalla ei ole mitään ihmeellistä, hyvähän se on tosiaan käydä klinikalla tsekkaamassa niin saa ainakin mielenrauhan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niin yksilöitä! H on yleensä nää ekat päivät tällänen mutta sitten loppukesästä en huomaa mitään rauhottumista vaikka olisi kuink kuuma :D

   Poista
 5. Mulla myös hevonen aivan vetelä! Alkoi juuri tällä viikolla, kun lämpötilat nousi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän epäilen lämmöm nousua ja sitten kun aloitin testiin Equine American No More Moods valmisteen tasoittamaan tamman mieltä... kumpi sitten syypää? 😂

   Poista
 6. Jep, meilläkin oudon vetelää. Tai ainakin lähtee hitaammin liikkeelle. Lämpö sen taitaa tehdä. Monellahan on vielä talvikarvaakin, kun viikko sitten tuli lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo että lähtee hitaammin liikkeelle! Ja ei ole Herttakaan vaihtanut vielä kokonaan talvikaevaa. Hassua, viikko sitten se oli toppaloimessa, nyt ihan ilkosillaan...

   Poista
 7. Voikko tehhä joskus sellasen postauksen joka kertoo askeleen pidennyksistä? Alan ite nyt opettelemaan niitä oman hevosen kanssa ja ois kiva saada jotain neuvoa yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni olen jonkunlaisen postauksen lisätyistä askellajeista tehnyt? Tuolla treenivinkki sivun alla pitäisi olla :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!