Kootussa Ravissa

25. maaliskuuta 2016

Kuvia parin viikon takaaTämä postaus on ihan tyystin unohtunut. Hovikuvaajamme oli parisen viikkoa sitten kuvailemassa taas meidän menoa, mutta olen unohtanut julkaista nämä kuvat. Hehhe.

Tällä postauksella nyt tuskin tulee olemaan mitään sen kummempaa painoarvoa kuin että tahdon jakaa näitä kuvia teille. Kyseessä ei ollut valmennus, vaan treenasin itsekseni. Otin hieman piaffia, passagea ja kokeilin niitä sarjoja lopuksi niin että kakkoset otin diagonaalilla ja ykköset takaisin pitkälle sivulle jotta Hertan olisi helpompi erottaa ne. Se tosiaan on nyt ottanut vähän turhaan kuumaa vaihdoista, joten ajattelin että palataan hetkeksi takaisin päin. Kun aloitin treenaamaan Hertalla ykkösiä, tein ne aina pitkällä sivulla ettei H sekoita niitä kakkosiin mitkä tehdään melkein aina diagonaalilla. Kun ykköset siirrettiin myös diagonaalille niinkuin ne Inter II/ GP ohjelmissa tulee, H sisäisti tämän aluksi hyvin, mutta sitten se alkoi vähän sekoilemaan niissä. On hyvä siis hetki henhägtää ja palata takaisin alkuun, eli erottaa kakkoset ja ykköset toisistaan. Hertta ne kuitenkin osoitti osaavansa ihan hyvin tehdä diagonaalillakin joten ei tässä hätää. Sille on vain nyt tullut taas yksi vaihde lisää vaihtoihin, joten saa olla entistä tarkempana ettei tule virheitä. Olen ehkä vähän jäänyt sinne Inter I tasolle vaihtojen kanssa, enkä osaa olla tarpeeksi huolellinen nyt vaihdoissa Inter II vaatimalla tavalla. Nyt en saa enää tuudittautua siihen että H ei riko ykkösille koska se ei niitä osaa. Nyt se osaa ykköset, joten saan olla ekstra tarkka apujeni kanssa mitä siltä pyydän!

Oli hyvä huomata että kun teen kakkoset diagonaalilla ja ykköset suoralla uralla pitkällä sivulla, mitään ongelmaa ei ole. On hyvä tuoda hevoselle sitä itsevarmuutta takaisin helpottamalla tehtäviä  tulemalla pykälän taaksepäin.

Tuon espanjalaisen käynnin opettelun olen oikeasti huomannut auttavan Herttaa nostamaan sitä etuosaa! Musta tuntuu että se hahmottaa etuosaansa paremmin kun se treenaa "oikea/vasen etujalka"-tyyppisesti rauhassa käynnissä. Hertta nostaa helpommin oikean etujalan kuin vasemman, joten nyt olen huomannut että tuon vasemman etujalan nostaminenkin käy paljon helpommin kun tätä espanjalaista käyntiä on vähän leikkimielellä harjoitellut. Hertta tekee tämän tosissaan keskittyneellä ilmeellä. Se on vakavaa ;)

Sen kummemmin jaarittelematta tässä on nyt liuta sekalaisia kuvia. Ajattelin että olisi kiva nähdä välillä vähän muitakin kuin ratsastuskuvia. Tässä on nyt sitten kuvia eräältä tallipäivältä pari viikkoa sitten! :) Kaikki kuvat on taas Taru Arolan käsialaa, ei saa kopioida!

Hertta pääsee solariumin alle ennen ja jälkeen ratsastuksen. Tässä kuntoonlaittoa.


Viimeisenä suitset päähän.
Alkuverkkaa. Olen varsinainen peiliteini kun kyylään peilistä kokoajan... ;)
H niin tosissaan ojentaa! 
Kohta me marssitaan pitkin maneesia näin.

Piaffia
Lisättyä ravia
Lisää lisättyä
Kamala kuva, mutta jotenkin niin hassu... Lopuksi annan sen laukata maneesia ympäri jos on tilaa. Tyyli on vapaa, kunhan Hertalla on kivaa! Se on aina niin tyytyväinen sen jälkeen kun saa laukata lujaa!


Tallissa sitten jälleen solariumin alle ja hoitotoimenpiteet. Rankemman treenin jälkeen levitän linimenttiä Hertan selkään ja jalkoihin, sekä hieron sen läpi takaosastaan jos ollaan tehty kokoavia juttuja. Hertta rakastaa ylikaiken lautasten päältä rapsuttelua, varsinkin vasemmalta puolelta.

Välillä pitää ottaa harjan puupuoli käyttöön kun ei käsivoimat meinaa riittää kun H tahtoo lisää :D
Ylähyyli pitkällä. Hertan lempikohta tuo takaselkä vasemmalta puolelta! :D
Karkin toivossa
Jotenkin skitso ilme kun se näkee että tulen porkkana kädessä kohti.. :D
Pakko laittaa tähän loppuun vielä vertailun vuoksi kaksi kuvaa.
Kummassa kuvassa Hertta näyttää vanhemmalta? :D Eli kummassa kuvassa on noin 10 vuotias hevonen ja kummassa 18 vuotias hevonen. On se Hertta kerännyt ihan hirveästi massaa ihan viimeisen vuodenkin aikana. Vaatinut hirveästi työtä ja tietenkin lepoa samassa suhteessa, sekä paljon ruokaa!
Maaliskuu 2016
Joku kesäkuukausi 2011 tai 2012..?

Tässä nyt tällainen ehkä vähän turhanpäiväinen postaus! Ei se ehkä maailmaa kaada jos ei joka kerta ole mitään kummallista asiaa.

Hyvää pääsiäistä! :)18 kommenttia

 1. Hertta on kyllä hieno!!
  Voisitko joskus tehdä postauksen kaikista sponsoreistasi, vaikka ne nyt mainitaankin omalla sivullaa. Olisi kiva kuulla, että miten olette päätyneet yhteistyöhön ja minkalaista se on ollut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa mulla on vain yksi sponsori sponsori, pari yhteistyökumppania. :) mutta voin toki tehdä!

   Poista
 2. Hauska postaus, eikä yhtään haittaa tällaiset "kevyemmät" postaukset, vaikka asiapostauksista pidänkin. :) Mä oon jo pitkään pohtinut onko teillä kaksi eri satulaa käytössä? Välillä on kuvissa equipe ja välillä taas tämä toinen, vai harittaako mulla vaan silmät? :D Anyway, kiitos ihanista postauksista, ihana lukea että ns. Tavis ratsukkokin voi nousta oikealla treenillä vaikka minne! Antaa omaankin treeniin puhtia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit olet tarkkasilmäinen! :D ihan oikein olet nähnyt! Equipe on siis mun satula jonka ostin vuosi sitten kun Hertan omistajan Albion oli mulle ja Hertalle vähän iso. Equipe toimi sen vajaa vuoden kunnes se jäi Hertalle kapeksi (ei ihme tolla massan keräämisellä). Nyt sitten otimme tammikuussa käyttöön tuon vanhan Albionin joka sopii nykyään Hertalle oikein hyvin! Eli Hertta vähänniinkuin kasvoi siihen satulaan. :) sinäällään hyvä että ei mun tarvinnut ostaa uutta satulaa kun varastossa oli tämä vanha varalla. Nyt yritän myydä sitä mun Equipea. :)

   Sinäällään harmittaa kun ihastuin niin siihen Equipeen. Aivan ihana satula istua.

   Poista
  2. Heh, sanotaanko että satula asiat on niinkuin sydäntä lähellä tällä hetkellä. Mulla on itseasiassa sama ongelma kun sulla meidän toisen hevosen satulan kanssa, se on liian iso minulle, vastaavasti siskolleni se on liian pieni, meillä siis pituus eroa noin 15cm ;D Uusi satula siis etsinnässä ja siksi kiinnitän toisten satuloihin enemmän huomiota :D t. Sama ano

   Poista
  3. Aika jännä että noin iso pituusero vaikka olette sisaruksia! :D
   Ihmettelinkin miten kuvista voi tunnistaa tarkkaan merkin!

   Poista
 3. Miten olet opettanut Hertalle espanjalaista käyntiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ihan vahingossa... hipaisin Herttaa etäässä tehtäväsä raipalla vähän lavalle ja se huitaisi etujalallaan vähän närkästyneenä "älä koske". Sitten ajattelin että kokeilen uudestaan ja taas hipaisusta lavalle tuli sama "jalan polkemisreaktio". Sitten vain kehuin sitä. Kohta se jo tarjosi jalkaa hitammin ja korkemmalle, eli se alkoikin tykkäämään tästä raipan hipaisu merkistä, eikä enää ärsyyntynyt siitä, jolloin jalan liike tuli enemmän espanjalaista käyntiä muistuttavakai. Niin ja sokeria/herkkuja se selästä käsin sai palkkioksi, joten se oikein välillä hidastetusti ja korostaen nostaa sitä tassua mitä pyydän :)

   Eli ihan "virhereaktiosta" sain Hertan oppimaan tämän ja jalostin sitä reaktiota kohti espanjalaista käyntiä :)

   Poista
 4. Tällaset rennommat postaukset on näihin vakavimpiin postauksiin kivaa vaihtelua;)oli kyllä hassusti selitetty... Mutta taas mahtava postaus ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkei niin vakavaa jos välillä ei kirjoita mitään hölkäsenpöläystä kummempaa! :D

   Poista
 5. Kahton aina tuota sun istuntaa niin katteellisena! Jospa määki joku päivä vielä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eih! :D ja kun se on se asia mikä mua ärsyttää omassa ratsastuksessa kun könötän ja vänkään! :D

   Poista
  2. No et todellakaan könötä!

   Poista
  3. En ehkä ravissa mutta laukassa on vähän taipumusta. Vanha esteratsastaja.. ;)

   Poista
 6. Olisitko joskus pystynyt tekemään videon, jossa näytetään miten hevoselle laitetaan kanget ja vähän miten pidät kaksia ohjia kädessä ym. Olisi huippua nähdä sinulta semmoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa esim Kyran kirjassa o hyvin selitetty kuvien kanssa miten ohjia pidetään kankisuitsissa. :) kanget puetaan päälle kuten normaalit suitset! Riippuen kangen koosta hevonen joutuu ehkä vähän enemmän avaaman suutaan :)

   Poista
 7. Todella kivoja kuvia, varsinkin tuo selänrapsutus! Ja Hertta malttaa odottaa porkkanoita kiltisti paikoillaan vapaana ollessaankin? Ratsastatko/oletko ratsastanut Hertalla koskaan ilman satulaa? Miksi tai miksi et?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta seisoo mulla aina käytävällä/vesiboxissa/hoitopaikalla irti, kyllä se seisoo nätisti. :) jos ottaa askeleen eteenpäin vaikka kun olen satulahuoneessa niin kuulen sen äänen ja huudan "paikka!" Tai "ei!" Niin se kyllä tottelee. :D vähän hassu tapaus.
   Hertalla voi olla taipumusta vetopaniikkiin jos se säikähtää jotain kiinni ollessaan. Olen huomannut että se seisoo paremmin irti kokonaan kuin kiinni. Jos se säikähtää irti ollessaan se vain säpsähtää, mutta jos säikähtää kiinni ollessaan niin se saa paniikin ja riuhtoo itsensä vaikka istualteen. Paljon turvallisempaa Hertan tapauksessa pitää siis irti, onneksi se kuitenkin osaa olla irti yksinkin. :)

   Olen mennyt Hertalla ilman satulaa (Youtubesta löytyy videoitakin) mutta se on niin tuskaista. Hertalla on pyöreä selkä mutta todella korkea säkä, joka oikeasti sattuu! :D tarvitsen lampaankarvapehmusteen väliin sään takia :D Harvemmin menen ilman satulaa, jos vain höntsäillään tms kesällä niin silloin on tullut mentyä.

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!