Kootussa Ravissa

19. helmikuuta 2016

Intermediate II yli 61% tuloksella!!

Pikainen tilannepäivistys töistä ruokatauolta!

Nyt se on ohi ja tutkitusti todistettu että me kyllä voidaan mennä näitä Inter II ratoja!
Kävimme eilen salaa Keisarinmäessä NIKA-Teamin järjestämissä rataharjoituksissa rykäisemässä Inter II radan ”soitellen sotaan-ajatusmallilla” ja vanha Mummeli repi siitä yli 61% tuloksen!!!! Uskomatona!! Kirkkaasti läpi ja vielä ensimmäinen kerta!!

2 viikkoa sitten valmentajani laittoi yllättäen viestiä aamulla ennen valmennusta, että pystyisinkö opettelemaan Inter II radan illan treeneihin. Tottakai pystyin. Mutta miksi?
Noh, kuhan kokeiltiin sitten kisaverryttelyn omaisesti ensin verkka ja sitten rata, ja jotenkuten se sujui vaikken koskaan ollutkaan edes kokeillut kunnolla mm.  piaffi-passage-siirtymisiä Hertalla.
Tämän treenikerran jälkeen valmentaja sanoi että: ”Hyvä. Ilmoita se Keisarinmäkeen 18.2 ja menet tämän ohjelman”. Ai että mitä? Meidän piti mennä tämä kausi Inter I?

No eihän siinä auttanut vastaan väittää. Ilmoittautuduin ja mulla oli nyt kaksi viikkoa aikaa harjoitella tätä rataa, tosin emme ottaneet yhtään paineita. Vähän yritin tehdä Hertalle tutuksi piaffi-passage siirtymisiä ja siirsin ykköset kokonaan pois uralta diagonaalille. Tein sillä mielin töitä että yritin käyttää Hertan ennakoivaa luonnetta hyväksi, ja tein nämä linjat sille tutuksi.

Sitten ei muuta kuin eilen poni traikkuun ja Nuuksioon, sekä lennosta radalle ja niinhän se vain meni että koko rata oli rikkeetön (paitsi minä esitin ylimääräisiä kakkosia, kun luulin että niitä esitetään 9 kappaletta 7 sijasta, eikä tullut edes lisäpisteitä vaikka esitettiin GP radan kakkoset! ;) )
Rata ei edes tuntunut vaikealta vaan se sujui ihan hyvin ilman tökkimisiä. Hertta oli pahasti jännittynyt mutta tsemppasi hirveän hyvin. En saanut sitä tarpeeksi pyöreäksi jännityksen takia.

Oon niin sekasin!! En nyt pysty kirjoittamaan mitään järkevää joten kirjoitan myöhemmin oikean postauksen aiheesta. Nyt oli kuitenkin pakko tulla hehkuttaan tänne pikauutiset bloginkin puolelle!
En uskaltanut kertoa tästä meijän Inter II suunnitelmasta enkä kehdannut kertoa siitä etukäteen ettei tarvitse jälkikäteen hävetä jos se menee huonosti, mutta nyt kun se meni tällä tavalla niin voin ylpeänä todeta että hitto me kisataan tällä kaudella Inter II ratoja ainakin!
En enää epäile hetkeäkään etteikö me oikeasti voitaisi sittenkin päästä sinne Grand Prix radoille edes testaamaan some day! Vielä syksyllä minä ja valmentaja oltiin sitä mieltä että turha edes yrittää tälle kautta Small Touria kummempaa mutta näin ne suunnitelmat muuttuu!!

Kääääk. Apua. Koittakaa saada tekstistä selvää. Mä kirjoitan paremmalla ajalla paremman tekstin ja sellaisen missä olen jo järjissäni, enkä tällaisen hulluuskohtauksen partaalla. Yöllä en saanut nukuttua kun palasin klo 23 aikaan kotiin vaan sukat pyöri jalassa ja kännykkä kävi kuumana kun katsoin kuvia ja videoita sekä luin papereita!

Kaikenlisäksi sain vielä illalla tiedon että oltaisiin sopiva ratsukko Top Dressage Finlandin katsastukseen!!!  Ihan mieletöntä!! Sinnekkään en ikinä ole kehdannut edes laittaa hakemusta kun olen ollut sitä mieltä ettei me olla sopivia!!!
Mitä mä teen?! Sekoan! :D

Palaana asiaan myöhemmin kun saan taas henkeä! Kuvia tiedossa! 

54 kommenttia

  1. Jes!! Kyllä te pystyitte siihen! Onnea todella paljon!:)
    olette aivan uskomaton pari!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nyt vain vähän huilia Hertalle, on mennyt niin nopsaan etiäpäin ettei ahnehdi liikaa :)

      Poista
  2. Tosi upeaa kehitystä! Onnea hienosta suorituksesta ja tsemppiä matkalle kohti GP ratoja.

    VastaaPoista
  3. Hienoa!

    Muista tosiaan hengittää, itsellä ainakin välillä kun jänskättää ja innostuu niin meinaa unohtua.Kova työ, analyyttisyys, hevosen ja oman hyvinvoinnin huolehtiminen kantaa hedelmää.

    Onnea tuleviinkin koitoksiin :) Nyyti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hengittäminen on tosiaan ihan terveellistä! ;)

      Poista
  4. Onnea todella paljon :)
    Olette niin ansainneet tuon ja toivottavasti nosti itseluottamusta sen verta että uskot että olette oikeasti todella taitava ratsukko :)

    Ja olet todella hyvä esikuva meille muillekin kellä ei ole valmista kallista ratsu alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mun on pakko nyt ruveta uskomaan pikkuhiljaa... :D Hertta on todistanut kaikki mun väitteet vääriksi..

      Poista
  5. Upeaa!!! Videota? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mulla on rata videolla mutta kun kyseessä oli rataharjoitus ja radalla pyöri mun lisäksi 3 ratsukkoa, joten en tiedä onko asiallista julkaista videota jossa näkyy 3 muutakin ratsukkoa ja heidän menoa kysymättä lupaa. :)

      Poista
    2. Aa, ymmärrän :)

      Poista
    3. Katsotaan josko saisin vaikka jonkun koosteen niin ettei muita näkyisi!

      Poista
  6. Aivan mahtavaa! Niin iloinen teidän puolesta :) Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
  7. Wautsi, onnea ihan hirveesti!

    VastaaPoista
  8. Haha itekkin lopetin hengittämisen kun luin tätä :D Hyvä te <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, en ota vastuuta jos joku pyörtyy kun unohtaa hengittää! :'D

      Poista
  9. Onnea hyvästä suorituksesta!! Teidän kehitykselle ei ole kuin taivas rajana ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, toivottavasti ehditään ennenkuin ikä loppuu!

      Poista
  10. Huippua!! Oikein paljon onnea hienosta suorituksesta! :)

    VastaaPoista
  11. Aivan upeeta ! Onnea !
    t. Vanhapiika jne

    VastaaPoista
  12. Onni on valmentaja, joka uskoo ratsukkoon enemmän kuin ratsastaja itse... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä... potkii persuksille että menes nyt siitä äläkä vikise! ;)

      Aikanaan tuntui ettei hän uskonutkaan meihin mutta nyt on tapahtunut käänne!

      Poista
  13. Ihan mahtavaa, että uskaltauduitte Inter II- radoille, seuraavaksi sitten vaan GP- kisoihin yrittämään! Höh, lisäpisteet olisitte kyllä ansainneet, mutta ehkä sitten GP- radoilla saatte pojot niistä;) Todella mahtavastihan teillä meni, onni, että sulla on tollanen valmentaja, usko vaan jatkossa enemmän itteesi!

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on vielä vähän hiomista Inter II radassakin, joten GP saa odottaa vähän myöhemmälle tälle kautta, mutta sitä kohti tietenkin! Eiköhän kesällä/syksyllä? :)
      Joo mun valmentaja on nyt miettimässä jotain meidän pään menoksi! :D

      Poista
  14. AIVAN MAHTAVAA! :-)

    Onnittelut upeasta suorituksesta! Kiitokset ja onnittelut myös valmentajalle, joka näki teidän olevan valmiita ja "sysäsi" teidät juuri oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Ja Hertalle paljon, paljon rapsutuksia - hieno, hieno hevonen! <3

    Voin vaan kuvitella millaisessa tunteiden ja ajatusten myllerryksessä olet. Itse tällaisena tunneilla käyvänä tätiratsastajana olen kuin hangon keksi "pelkästään" hyvin menneistä vastalaukkatreeneistä... ;-) Olette kyllä inspiroiva ratsukko ja kannustava esimerkki.

    Kiitos päivityksestä! Vedä nyt henkeä, koeta saada nukutuksi ja sitten vaan päättäväisesti kohti kauden kisoja!

    Maarit L. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hertta on nyt saanut pari ekstra kiloa porkkanoista ja herkuista, sitä nyt lahjotaan oikein kunnolla ;)

      Se on jännä kuinka sitä menee sekaisin edes pienestä onnistumisesta! oli se sitten vastalaukka tai laukanvaihto tai rata, niin sillä pärjää oikeasti pitkälle ja se tuo niin paljon valoa tähän pimeään talveen!

      Olen saanut jo hengityksen tasaantumaan, ei vain malttaisi palata koulukirjojen ääreen nyt kun heppastelu sujuu ;)

      Poista
  15. Hyvä te!! Lukijana en tosin epäillyt yhtään, etteikö teidän noin hyvin kävisi. :) Hae ehdottomasti tuohon Top Dressageen! Sehän voi avata ties mitä uusia ovia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä mä haen, nyt kun tuli asiasta "varmistus" että ollaan sopiva ratsukko. Eikä se mitään vaikkei katsastuksen jälkeen tulisi valituksi, mutta onpahan ainakin kokemus :)

      Poista
  16. Ihan mielentöntä, hyvä työ! :)

    VastaaPoista
  17. Aivan mahtavaa, hyvä te! Ootte aivan mahtava pari. Blogisi lukeminen antaa itsellekin motivaatiota treenaamiseen ja toivoa että ehkä mä ja 9-vuotias hevonenkin voidaan päästä vielä pitkälle kunhan uskon itse siihen! Nollapisteestä aloitettiin keväällä 2014 hevosen kurjan edellisen vuoden takia, jonka aikana laadukkaasta hevosesta oltiin saatu jotain aivan muuta enkä ollut mikään taitava itsekään. Nyt kuitenkin hyvällä mallilla, hevonen on super ja itse kehittynyt paljon. Nyt vaan pitäisi löytää meille valmentaja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kuule! Hertta oli 9 vuotias kun aloin sillä ratsastamaan ;) Teillä on siis hyvin aikaa! Herttakin teki vielä 10 vuotaana varsan, joten ihan nolla kunnosta lähdettiin liikkeelle silloin!
      Valmentajaksi voin tietenkin vain lämpimästi suositella omaani, mutta en tietenkään tiedä missä päin Suomea asutte, mutta jos Hyvinkään lähialueilla pyörit niin vinkvink :) Hyvä valmentaja on kyllä onnen avain!

      Poista
    2. Tunnin ajomatkan päässä hyvinkäästä asutaan ja siellä välillä pyöritään. :)

      Poista
    3. Ei välttämättä paha ajomatka valmennuksiin Hyyppärään, jos kuljettaminen on helppoa... :)

      Poista
  18. Hei rohkeesti vaan nyt! Tää on teidän taso, ei enää yhtään alaspäin :) Ettei tarvi sit koskaan jahkailla oisko pystynyt enempään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää siltä että kisattaisiin tämä kausi Small Tourin osakilpailut ainakin Inter I tasolla, ja sitten josko muut luokat olisivat Inter II tasoa sitten. :)

      Poista
  19. Oh yes, hyvä te! Ihana Hertta, ässiä vaan löytyy hihasta yks toisensa jälkeen!

    VastaaPoista
  20. Paljon onnea Cherrygarden's tiimiltä!!! :)

    VastaaPoista
  21. Wou, isot peukut tälle! Aika tosi huikea juttu ja palkinto tehdystä työstä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Siis jotenkin vielä ihan uskomatonta.. Se oli hyväksytty rata ja ulkopuolisen silmin kehuttu ja "tsempattu". Vielä varaa parantaa paljon, mutta nyt on tukeva pohja alla! :)

      Poista
  22. Hehe, katsotaan ne katsastukset ensin! ;)

    VastaaPoista
  23. Luin tätä tekstiä ja mielessäni kuvittelin kun selittäisit tätä asiaa vähän innostuneisuudesta nousseella äänenpainolla ja hysteerisillä kädenheilutuksilla höystettynä. :D Ja loppuun tosiaan hengähdin ja huokasin. Ainakin siis tuli tekstistä hyvin ilmi sun innostus tästä asiasta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Tiedäkkö mä oon just sellanen että huidon käsilläni kun puhun! :D ja tietenkin AINA lyön ne johonkin! :D

      Poista
  24. Jee vähäks hienoo! :3 Nyt hyvillä mielin sitten kisoihin! P.S. Ihanan innostunut teksti! :D

    t. The Little Dreamer

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe joo mulla ei ole hyvä pokerinaama näiden asioiden suhteen kun pitäisi nöytellä hillittyä ;)

      Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!