Kootussa Ravissa

19. toukokuuta 2015

Nivelravinteista

*Postaus toteutettu yhteistyössä 1hevosvoiman ja Blogitallin kanssa*

Nyt on hyvä aika kertoa teillekkin vähän siitä, miten huollan Hertan jalkoja. Hertassa kun yhdistyvät iän mukana tuomat kilometrit ja kilpahevosen rasitus, ei ole mitenkään "yks hailee" miten niitä jalkoja hoitaa.
Vaikka Hertan jaloissa ei varsinaisesti mitään vikaa olekkaan, olen nykyään hyvin tarkka jalkojen hoidosta. Hertan jalkoja ei ole koskaan piikitetty *kopkop*, paitsi viime maaliskuussa takapolveen tehtiin jodipliistraus, mutta se ei liity mitenkään varsinaiseen nivelten piikitykseen.
Normaalien hoitotoimenpiteiden lisäksi (alku ja loppuverryttelyt, kylmäys, linimenttaus, lämpöpintelit etc.) olen päätynyt lisäravinteiden käyttöön Hertan ruokinnassa.
Hertan jalat kylmätään rankan liikutuksen jälkeen. Kevyitä hölkkäpäiviä ei lasketa. Välillä käytän sillä W-Healing tallisuojia, mutta muutoin Hertta menee varsin normaalilla huollolla. Näiden perustoimenpiteiden lisäksi olen huomannut nivelten toimintaa tukevien lisäravinteiden hyödyn ja tässä postauksessa kerronkin siitä enemmän.


Saimme Hertan kanssa 1Hevosvoimalta yhden purkin Suppleaze Goldia testaukseen. Tätä tuotetta on kehuttu sen hintalaatusuhteen takia. Siinä on markkinoiden yksi parhaimpia pitoisuuksia vaikuttavia aineita. Kallistahan se toki on, mutta tässä on vertailussa eniten sitä ehtaa tavaraa pienessä syöttämäärässä. Syöttömäärät todellakin ovat pieniä, aloitusannos Hertan kokoiselle eläimelle oli 2 pientä mittaa päivässä, mutta nykyään ylläpitoannos on vain 1/2 mittaa päivässä! Eli loppujenlopuksi tuote on edullinen. Tuttuni ovat syöttäneet Suppleaze Goldia monta vuotta. Isompi Suppleaze purkki on kestänyt vuoden ylläpitoannostuksella!
Näitä laadukkaita nivelaineita pystyy myös vaihtelemaan suoraan purkista toiseen. Kun on vaikka kerran aloittanut jollain muulla laadukkaalla nivelaineella, voi siirtyä suoraan Suppleaze Goldiin ylläpitoannoksella, ja toisinpäin.

Hertan curverista Greenlinea, pellavaa, yksi omena ja vain puolikas mitta Suppleaze Goldia, siinä sen iltapuuro!
Suppleaze Goldissa on myös hyvä puoli se, että siinä ei ole mitään täyteaineita. Pulveri on siis 100% pelkkää vaikuttavia aineita. Et siis maksa "sokerista ja jauhoista".
Tämän muuten huomaa siitä, että pulveri sekoittuu huonosti veteen. Määrä on kuitenkin niin pieni, ettei tämä haittaa mitään. Sekoittuminen olisi parempaa jos pulverissa oli täyteaineita koostumuksen parantamiseksi, mutta eiköhän tärkeintä ole aineiden hyvä pitoisuus kuin se, että jääkö Hertan aamupuuroon yksi kynnen kokoinen valkoinen klöntti?

Aiemmin olin sillä kannalla että mitäs sitä terveen hevosen jalkoja hoitelemaan, mutta nyt kyllä olen tullut siihen tulokseen että nämä nivelravinteet pysyvät Hertan ruokavaliossa sen aktiivikäytön ajan. Hertta on ollut mielestäni vetreämpi ratsastaa, eikä sen jaloissa ole ainakaan ulkoisesti moitittavaa. Rasitus on melko kovaa Hertallakin, joten teen kyllä kaikkeni että sitä myös huolletaan sen vaatimalla tavalla. Varsinkin takajalat ovat kovassa rasituksessa kouluhevosilla kokoavien liikkeiden ansioista. Hertalla mm. takajalkojen jännetupet ovat täyttyneemmät, kun taas etujaloissa ei ole nestettä lainkaan.

Mieluummin ennaltaehkäisen kuin hoidan jo tapahtunutta!
Sain myös paketin mukana ekstratuotteet, nimittäin Cowboy Magicin showshinea ja hännän selvitysainetta! Tulee todellakin tarpeeseen, varsinkin kisakaudella showshinea kuluu kiitettävästi.
Tuotteet eivät olleet minulle ennestään tuttuja. Mielenkiintoista testata täysin ilman mitään ennakko-odotuksia.

Pieni purkki, eli Detangler & Shine, on hyvää varsinkin hevosen häntään. Sanon sitä "takkuaineeksi", sillä sen kanssa on todella helppoa selvittää jouhet ojoon. Hertalla on kuitenkin niin ohut harja ja häntä, ettei sille oikeastaan takkuja tule koskaan. En ikinä joudu selvittämään sen harjaa ennen letitystä, koska ei sillä oikein ole tukkaa mikä mennä takkuun. Häntäkin on sellainen ohut piiska, jonka selvitän nopeasti pölyharjalla.
Tiedän kuitenkin monia hevosia joilla on painavat ja muhkeat hännät. Niiden selvittäminen ei onnistu ihan vaan pelkästään sillä pölyharjalla, joten apuun tarvitaan hoitotuotteita. Cowboy Magicin jouhienselvitysaine on erittäin riittoisaa. Pieni pullo riittää kauan aikaa, sillä tuotetta tarvitsee laittaa vain 1-2 tippaa. Testasinkin tätä oikein kunnon muhkuhäntään. Tekee kyllä tehtävänsä!

 Isompi pullo on Super Bodyshinea.Pullosta tuleva suihku on mielestäni tasainen, eikä jää sellaisia "showshine raitoja". Hertan karva on luonnostaan kovin kiiltävä, mutta tykkään silti käyttää showshinea kisoihin. Tällä voi luoda sen viimeisen silauksen koko kehoon. Tuote ei kerää pölyä, mitä jotkut showshinet tekevät. Se ei myöskään tahmaa, vaan lopputulos on tosiaan silkkinen.
Ja tuoksu. Se on aivan ihana näissä! Hevosista en  tiedä kuinka paljon ne arvostavat sitä... ;)
Ihmiset tuskin pahakseen laittavat!

Nämä tuotteet muistuttavat hyvin paljon ihmisille tarkoitettuja hiustenhoitotuotteita. Itse käytän hiusöljyä joka muistuttaa tuota jouhien selvitysainetta paljon. Itselläni on tosi pitkä ja paksu tukka, enkä voi olla laittamatta siihen mitään aineita, tai muuten tyylini muistuttaa pikaisesti rölliä. Hevosille joilla on paksu harja ja häntä, nämä tuotteet kyllä auttavat pitämään jouhet ojennuksessa ja hyvässä kunnossa.

Käytättekö te lukijat hevosillanne jotain nivelvalmisteita? Jos niin mitä?
Olisin kiinnostunut kuulemaan. Millainen hevonen, millaisella käytöllä ja onko ollut apua vaivoihin?

13 kommenttia

 1. Äh, en pidä sellaisista tapahtumista tai sponsorituotteista (Horsefair, Hevoset-messut, HIHS, Bloggaajatapaamiset, ja nyt sponsorilahjana nivelravinteet), jotka aiheuttavat jokaiseen hevosblogiin postausvyöryn TÄYSIN SAMASTA AIHEESTA KAIKKI! Ei se tietenkään ole sinun vikasi, mutta alkaa jo tulla taas korvista ulos nämä nivelravinteet, kun tämä on jo kolmas blogi parin päivän sisään jossa kyseisiä tuotteita esitellään. Asiallinen postaus siltikin, ei siinä mitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä näitä taas on hirveän hauska lukea - etenkin, kun bloggaajat ovat erilaisia ja kokevat asiat eri tavalla :) Noora, miltä toi showshine tuoksuu? :D

   Poista
  2. Heidi, kyllä mä ymmärrän jos se ärsyttää! :D mutta niin itseasiassa tuntuu kaikki mainokset aina pukkaavan joka tuutista kerralla. Sitten ne jää korvamadoksi vielä pitkäksi aikaa. Mainosalalta kuultua, että ärsyttävä mainos on hyvä mainos sillä se jää päähän :D
   Mutta tosiaan en voi kamalasti vaikuttaa itse näihin, vaan tottakai teen niinkuin yhteistyön kuuluu :)

   Siiri, mäkin luen ne yhteistyöpostaukset mitkä kiinnostaa. Mua esim kiinnostaa nää nivelmömmöt nyt paljon joten kaikki luen! toki jos on tuote joka ei kiinnosta niin en sitten lue.
   mä en osaa selittää miltä toi tuoksuu! Mutta siis tulee ihan ihmistenhiustenhoitosarjat mieleen! Ei tuoksu hevosen showshinelta, vaan ihmisten mömmöiltä! :D

   Poista
 2. Myö käytetään sitä MSM -juttua! Ei oo hirveesti kokemusta näistä jauhohommosta,jotenka kylmäys,linimentti ja lämpösuojat on kovassa käytössä! :)

  Kuvistakin näkee,että Hertalla on semmosen hienon ratsun kiiltokarva! Sun pitää joskus uittaa se tommosessa litkussa kokonaan ja ottaa ennen-jälkeen- kuvat,heh. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä Suppleaze Goldissa on myös se MSM! :) tosi monipuolinen sekoitus.

   Voisin joku kaunispäivä kaataa ämpärillä showshinet päälle ja katsoa mitä tapahtuu! :D

   Poista
 3. Mielenkiintoinen postaus ja käyttäjäkokemuksia lukee ihan mielellään :) Meillä syötetään myöskin suppleazle goldia. Sitä syö harrastekäytössä oleva 22-vuotias ex-ravuri lämpönen sekä 10-vuotias kaviokuumeesta kuntoutuva shettistamma. Syötön aloitin vähän myöhässä vasta viime vuoden puolella, mutta vanhuksen nivelten naksuminen väheni melkein kokonaan pois ja se on ollut vetreämpi, joten kyllä siitä on hyötyä :) Shettikselle syötetään ihan kaikenvaralta, sillä kaviokuumeen tuomat muutokset (mitä meidän ponille ehti tulla) rasittavat niveliä kuitenkin aika lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti eniten on hyötyä nimenomaa jo sellaisilla joilla on jo jotain. Vanhemmat hevoset ja sairasteleet. kiinnostavaa kuulla juuri tuollaisista tapauksista kokemuksia. Mielestäni Hertankaan nivelet eivät ole "nitisseet" niin paljoa :D

   Poista
 4. Jäi kiinnostamaan tuo sun hiustenhoito, vaikka ei nyt varsinaisesti blogin skoopissa olekaan. :) Mitä ainetta siis laitat, ja heti pesun jälkeenkö vai aamulla kuiviin vai miten? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://imbbpullzone.laedukreationpvt.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/12/Garnier+Fructis+Split+Ends+Bandage+Serum+Review.jpg
   tuossa on mun ehdoton suosikki! Tota ei tartte kuin vähän niin johan munkin tukka tokeentuu ja kiiltää! Mulla on niin karhea hiuslaatu että suihkun jälkeen se on melkein pystyssä... toi on siis garnier split ends bandage öljy. Ihana tuoksu ja toimii! Köytin sitä aina suihkun jälkeen märkiin hiuksiin ja sitten tarvitaessa lisäsin kuiviin jiuksiin jos tuntui tarvitsevan. Tahdon nimenomaan sellaisen liukkaan hiuksen.

   En ole löytänyt tiota kaupasta hetkeen, joten nyt mulla on joku Lorealin hiusöljy käytössä, mutta se ei tuo yhtään kiiltoa... pelkästään latistaa ja tahmaa.

   Etsin tuota lisää! Jos ei muu auta niin kait se on netistä tilattava :D

   Kampaamoistahan saa myös tosi hyviä mutta ne maksaa niin paljon ettei mulla ole varaa sellaiseen. Toi garnierin pikkupurkki maksoi muistaakseni reilusti alle 10e. :)

   Poista
  2. Anteeksi typot. Kirjoitan puhelimella... :)

   Poista
 5. Tunnustetaan synnit - eipä hoideta mitenkään. Pitkillä kävelyillä, lisäravinteita ei mene....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin vuosi sitten! Mutta jotenkin olen nyt tullut ilmeisen hulluksi hevosmammaki ja alkanut tekemään kaikkea ehkä vähän ylimääräistäkin... :D hihi.

   Poista
  2. Mutta Ruuna onkin Herttaa vielä jonkun vuoden jäljessä iässä ja koulutuksessa ;) Ehkä mä ehdin vielä kajahtaa tähän(kin) lajiin :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!